Voetbal en klassieke muziek. Voor NPO Radio 4-presentator Carine Lacor zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat blijkt? Er zijn ook heuse bewijzen voor! Als presentator van De Muziekfabriek ontdekt ze er steeds meer. En ze laat ze je maar wat graag horen in de gloednieuwe AVROTROS-podcast 'De Klassieker'. 

In ​​​​​elke aflevering van de podcast 'De Klassieker' staat een ander jaartal centraal en vertrekt Carine vanuit een persoonlijke voetbal- of muziekherinnering. Kriskras gaat ze in acht afleveringen door de tijd, van 1992 tot het EK van 2021.

blockquote
Elke aflevering is 15 minuten, dus perfect voor in de rust van een voetbalwedstrijd.
De Klassieker


Waar de reis heen gaat? Altijd naar een kruispunt van voetbal en klassieke muziek. Naar een klassiek werk dat in voetbalmuziek of in stadions wordt gebruikt, of muziek speciaal voor voetbal geschreven. Van 'Hup Holland Hup' en de 'Champions League Hymne' tot André Rieu in het stadion en klassiek tijdens de warming-up. Elke aflevering is een muziek- en sportverhaal van ongeveer 15 minuten, dus perfect voor in de rust van een voetbalwedstrijd. 

De podcast 'De Klassieker: Voetbal <3 klassieke muziek' is vanaf dinsdag 8 juni te beluisteren via NPO, Apple Podcast en Spotify. Elke dinsdag en vrijdag komt er een nieuwe aflevering online.

Beluister de muziek uit de podcast 'De Klassieker'

Deel dit artikel