In de drukte, haast en hectiek van het dagelijks leven is het af en toe goed even stil te staan. Pas op de plaats, rustig ademhalen en tot jezelf komen. En wat past daar beter bij dan klassieke muziek? Na een succesvol eerste seizoen, kun je nu luisteren naar seizoen 2 van Kalm met Klassiek! Een jaar lang krijg je elke werkdag een dosis ontspanning toegediend. 


Beluister de podcast Kalm met Klassiek

NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp, bekend om zijn rustgevende stem, kiest dagelijks een rustig en kalmerend klassiek werk uit, waarbij je even helemaal tot jezelf kunt komen. In sommige afleveringen geeft Ab tips voor een goede ademhaling, leert hij je de beginselen van meditatie aan of vertelt hij meer over mindfulness, maar vaak klinkt ook vooral de mooie, ontspannende muziek. Een keer per week, op de woensdagochtend, vertelt Ab in zijn programma De Klassieken interessante achtergrondverhalen bij één van de stukken uit de podcast.

blockquote
Dat zijn nog eens bijwerkingen die ik toejuich."
Ab Nieuwdorp over de positieve effecten van klassieke muziek.

Ab Nieuwdorp: "Klassieke muziek is gezond voor lichaam en geest. In mijn eerdere podcast Fit op 4 spoor ik iedereen aan te hardlopen op energieke klassieke muziek en in deze podcast draait het juist om rust en ontspanning. We weten uit onderzoek al dat klassieke muziek goed is tegen stress en pijn, zorgt voor een betere nachtrust en blij maakt. Dat zijn nog eens bijwerkingen die ik toejuich. Toch was er nog geen podcast waar mindfulness en klassieke muziek samenkomen. Hoog tijd dus! Ogen dicht, telefoon op stil en heel even ontspannen met Kalm met Klassiek."

Beluister Kalm met Klassiek elke werkdag via NPO Radio 4, Apple Podcast, Spotify of je andere favoriete podcast-app. Fit op 4 is reeds te beluisteren via alle podcast-apps. De Klassieken hoor je iedere werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 4.

Beluister de muziek uit de podcast 'Kalm met Klassiek' 

Deel dit artikel