Hoe vind je nou je ware liefde? Hoe houd je je seksleven spannend? En is monogamie wel de ideale relatievorm? NPO Radio 1-presentator Mischa Blok vraagt in de nieuwe AVROTROS-podcast Liefdeslessen bekende Nederlanders het hemd van het lijf over hun liefdesleven. 

Mischa Blok krijgt liefdeslessen van BN-ers. Bijzonder openhartige gesprekken over de liefde in de intimiteit van hun favoriete kroeg. En die lege barkruk naast hen? Die is voor jou! 

Beluister de podcast Liefdeslessen:

Liefdeslessen #23 - Cindy Pieterse

Zo eentje met van die krullen die lekker buiten wil spelen. Nee, dit gaat niet over een labradoodle. Dit gaat over haar ideale man. Misschien past een saaie accountant wel beter bij haar. Dat is nou juist het mooie van de liefde, dat je het pas weet als het er is. Wat Cindy wél zeker weet, is dat je je in de liefde kwetsbaar zult moeten opstellen. En dan kan het dus gebeuren dat je af en toe een dreun krijgt. Even reconstrueren, diep ademhalen en gewoon weer verdergaan, simpelweg omdat je in de liefde gelooft. Hup Cindy!
Podcast van 24 oktober 2019


Liefdeslessen #22 - Julia Zahra

Leve Instagram! Daar vond Julia haar. Ze had haar nog nooit in het echt gezien, maar na één dag appen was Julia al verliefd. Niet kunnen eten, niet kunnen slapen, haar op het treinstation met klamme handen opwachten. Niet dat het één grote roze wolk was, er waren ook grijze wolken, maar die hebben ze samen een plek gegeven. Incasseren, sorry zeggen, praten, nog meer praten en vooral verdergaan. Omdat je simpelweg het liefste bij elkaar wilt zijn.
Podcast van 26 september 2019

Beluister liefdeslessen met Julia Zahra


Liefdeslessen #21 - Rob Jetten

Natuurlijk heb je als politicus te weinig tijd voor de liefde. Rob en Sjoerd hebben daarom 'De Date' uitgevonden. Even écht tijd voor elkaar maken, even écht delen wat er in je omgaat. Dat laatste is niet altijd gemakkelijk voor Rob. Het liefst zou hij zijn problemen voor zichzelf houden, helemaal alleen oplossen en daarna de conclusies als een soort beleidsstuk presenteren aan Sjoerd. Zo. Opgelost. En nu verder. Een mooi gesprek over zijn onvoorwaardelijke liefde voor Sinterklaas, de waardevolle lessen die hij van zijn hond kreeg en nee leren zeggen tegen Jinek en EenVandaag.
Podcast van 11 september 2019

Beluister liefdeslessen met Rob Jetten


Liefdeslessen #20 - Dennis Schouten

Natuurlijk weet hij dat hij niet gemakkelijk is. Zoveel zelfkennis heeft hij wel. En als hij dan zo'n bui heeft, dan kun je hem beter gewoon even met rust laten. Voordat hij Laura leerde kennen, raakte hij na een maand of twee wel uitgekeken op een vriendin. Een relatie beginnen, terwijl je iemand eigenlijk niet leuk genoeg vindt. Met Laura is dat anders. Ze is prachtig, van binnen én van buiten. Hij gaat dan ook zijn uiterste best doen om dit goed te houden.
Podcast van 5 juni 2019 

Beluister liefdeslessen met Dennis Schouten


Liefdeslessen #19 - Patrick Kicken

Een éénmanszaak waarbij je niks van elkaar nodig hebt en waarbij je niet alles van elkaar hoeft te weten. Dát is volgens Patrick de definitie van een ideale relatie. Dus woont hij niet samen met zijn huidige vriendin. En slapen ze altijd apart, net als de Oude Grieken. Wél hebben ze een gezamenlijke agenda, allebei een Museumjaarkaart en laten ze elkaar groeien. Echt onvoorwaardelijke liefde heeft hij nog maar één keer meegemaakt in zijn leven. Met zijn moeder.
Podcast 17 mei 2019

Beluister liefdeslessen met Patrick Kicken


Liefdeslessen #18 - Marcel van Roosmalen

Hij ontmoette Eva bij het kopieerapparaat op de redactie van HP de Tijd. Een beetje bang was hij voor haar, want hij kende dit soort vrouwen heus wel. Knap, zelfverzekerd, harde lach en grote mond: 'Ik dacht die kan mij in twee woorden helemaal kapotmaken.' Het tegendeel bleek waar. Zij is zijn enige 'juiste' en hij beschouwt het nog steeds als een wonder dat hij met zo'n 'buitencategorie vrouw' samen is.
Podcast van 2 mei 2019

Beluister liefdeslessen Marcel van Roosmalen


Liefdeslessen #17 - Domien Verschuuren

Iets vaker naar de ander omkijken terwijl je je eigen pad bewandelt. Dát heeft hij geleerd van zijn vorige relatie. Acht maanden is hij nu vrijgezel. Lekker, omdat hij zijn vrienden vaker ziet. Lastig, omdat hij toch het allerliefste kneuterig met iemand op de bank zou zitten. Ondertussen houdt hij op Tinder de boot af. Want hij weet heus wel dat hij zich niet zo snel weer in een nieuwe relatie moet storten. Maar zo'n ontmoeting die je wel eens in zo'n zoetsappige Amerikaanse film ziet, dat zou toch leuk zijn?
Podcast van 17 april 2019

Beluister liefdeslessen met Domien Verschuuren


Liefdeslessen #16 - Henk van Straten

Een gespannen sfeer vindt hij ver-schrik-ke-lijk. Dus doet hij er alles aan om conflict te vermijden. Desnoods legt hij een bom onder de hele relatie. Dan is het in ieder geval duidelijk, opgelost en klaar. Zo eindigde zijn huwelijk. Maar hij is aan het leren. Om kalm te blijven en vertrouwen te hebben, maar dat valt nog niet mee.
Podcast van 4 april 2019

Beluister liefdeslessen met Henk van Straten


Liefdeslessen #15 - Hans Schiffers

Er was eens een tijd zonder internet, zonder grindr en zonder mobiele telefoon. Wat doe je dan als je je homoseksualiteit wilt ontdekken? Dan plaats je een contactadvertentie in Vrij Nederland. Met een postbus die NIET in je eigen woonplaats is. Natuurlijk niet. En dan maar wachten totdat de brievenbus kleppert. Inmiddels is hij samen met Rob, die ervoor zorgde dat het leven ineens zo gemakkelijk ging. Die hem het gevoel gaf dat hij door muren heen kon. Verwondering: dat mij dit mag overkomen. En die verwondering is er dertig jaar later nog steeds.
Podcast van 20 maart 2019

Beluister liefdeslessen met Hans Schiffers


Liefdeslessen #14 - Bram Krikke

Bindingsangst? Dat gevoel kent hij niet. Hij vindt het juist heel fijn om een relatie te hebben. Dan weet je waar je aan toe bent en dan kun je vertrouwen en bouwen. Zoals nu, met zijn vriendin Didi. Een fijn gesprek over de ideale zoen, haar vinger in zijn keel en het afbakenen van je territorium.
Podcast van 6 maart 2019

Beluister liefdeslessen met Bram Krikke


Liefdeslessen #13 - Jurgen van den Berg

Hij is zo. Ontzettend. Verliefd. En daar is hij zelf misschien nog wel het meest verbaasd over. Zijn liefdesles? Neem nooit genoegen met een zeven of met een acht, want nu alles op zijn plek valt, is hij zo blij dat hij heeft gewacht.
Podcast van 20 februari 2019

Beluister liefdeslessen met Jurgen van den Berg


Liefdeslessen #12 - Splinter Chabot

Splinter is een dromer. Hij ziet een ober en BAM hij is verliefd. In zijn fantasie ziet hij hoe ze hun eerste ruzie bijleggen, hoe ze thuiskomen na een dag hard werken. En dan heeft hij in de echte wereld nog geen woord met hem gewisseld.
Podcast van 6 februari 2019

Beluister liefdeslessen met Splinter Chabot


Liefdeslessen #11 - Vincent Bijlo

's Avonds luisterde hij op zijn studentenkamer stiekem naar de cassettebandjes die Mariska voor zijn broer had ingesproken. Nu, 31 jaar later, is hij nog steeds gelukkig met haar. Zijn advies? Blijf praten, blijf bijsturen, blijf zacht van binnen. En vooral: 'Blijf bij elkaar, want een huwelijk is nooit af.'
Podcast van 30 januari 2019

Beluister liefdeslessen met Vincent Bijlo
 


Liefdeslessen #10 - Marieke Elsinga

Ze heeft heel veel liefde te geven. Die geeft ze nu aan haar kat. Maar ze heeft dan ook een hele leuke kat. Een man die het voortouw durft te nemen en het tijd durft te geven, dat zou mooi zijn, maar vind die maar eens in de verknipte Amsterdamse datingmarkt...
Podcast van 23 januari 2019

Beluister liefdeslessen met Marieke Elsinga


Liefdeslessen #9 - Rob Geus

Hij is tot nu toe twee keer getrouwd. Als het aan hem ligt, wil hij nog een derde keer trouwen, maar dan wel met zijn huidige vrouw. Afgekloven nagels, dat vindt hij een enorme afknapper. Net als vrouwen die niet kunnen koken.
Podcast van 17 januari 2019

Beluister liefdeslessen met Rob Geus


Liefdeslessen #8 - Evelien de Bruijn

Niet vooruitjanken! Dat is één van de belangrijkste lessen die Evelien de afgelopen jaren heeft geleerd. Een openhartig gesprek over geduld, vertrouwen en Katrien Duck.
Podcast van 9 januari 2019

Beluister liefdeslessen met Evelien de Bruijn


Liefdeslessen #7 - Ed Struijlaart

Vroeger was hij een verlegen jongen die zich achter zijn gitaar verschool. Inmiddels snapt hij steeds beter hoe vrouwen werken. Zo ziet hij al aan de stand van de wenkbrauw van zijn vriendin wat hij fout heeft gedaan. Bloemen kopen, dát zou hij vaker moeten doen!
Podcast van 3 januari 2019

Beluister liefdeslessen met Ed Struijlaart


Liefdeslessen #6 - René van Meurs

Na drie leerzame relaties is René single. Geen happy single, maar hoe komt de liefde op je pad als je het liefste thuis Jan van Haasteren-puzzels maakt?
Podcast van 27 december 2018

Beluister liefdeslessen met René van Meurs


Liefdeslessen #5 - Maxim Hartman

Maxim gelooft niet in relaties en hij gelooft niet in de ware. Hij vergelijkt verliefdheid met een afschuwelijke ziekte die hij zo snel mogelijk kwijt wil raken, net als de griep. Waar hij wel in gelooft? In pure zelfbescherming!
Podcast van 20 december 2018

Beluister liefdeslessen met Maxim Hartman


Liefdeslessen #4 - Lize Korpershoek

Na een slordig avondje stappen, vond Tim Hofman haar pinpas. Net als in het sprookje van Assepoester, leverde hij de pinpas bij haar thuis af. Een prachtig liefdesverhaal over veiligheid en verlatingsangst.
Podcast van 13 december 2018

Beluister Liefdeslessen met Lize Korpershoek


Liefdeslessen #3 - Cornald Maas

Verliefdheid verandert in 'verdieping en vertedering'. Cornald is al 21 jaar samen met Martijn, maar ze wonen niet samen. Is dat dé manier om een relatie spannend te houden?
Podcast van 6 december 2018

Beluister Liefdeslessen met Cornald Maas


Liefdeslessen #2 - Frans Bauer

Onvoorwaardelijke liefde voelt hij voor zijn ‘Maris’. Waar ging hun laatste ruzie over? En hoe kijkt hij terug op het All You Need is Love-incident aan het begin van zijn carrière?
Podcast van 28 november 2018

Beluister Liefdeslessen met Frans Bauer


Liefdeslessen #1 - Willibrord Frequin

Hij is nu zeven jaar samen met zijn vrouw Gesina. Wat heeft hij geleerd van zijn vorige drie huwelijken en hoe gaat Willibrord om met monogamie?
Podcast van 22 november 2018

Beluister Liefdeslessen met Willibrord Frequin

Liefdeslessen luister je ook op NPO Radio 1 en via iTunes

Deel dit artikel