Hoe zagen de laatste dagen van de artiest Freddie Mercury er uit? In de podcast ‘De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury’ blikken makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp, Michiel Tjepkema en Queen-expert Edger Hamer terug op het turbulente leven van de zanger die 30 jaar geleden overleed aan Aids.

Aan de hand van interviews met Freddie Mercury, oude en nieuwe interviews met familie, vrienden, bandleden, fans en andere betrokkenen, zeldzaam archiefmateriaal en natuurlijk de muziek van Freddie en Queen wordt een portret geschetst van zijn leven.

De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury is te beluisteren via nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps.

Onstuimige jaren van Freddie Mercury

In de zes afleveringen staan de makers ook stil bij zijn onstuimige jaren vol seks, drugs en rock ‘n roll en uiteraard komt zijn legendarische werk met Queen uitgebreid aan bod.

Bohemian Rhapsody onder de loep

Samen met AVROTROS-dj Bart Arens ontleden de makers Freddie’s meesterwerk Bohemian Rhapsody, aan de hand van de originele meersporenopnames met zang, piano, bas, drums en gitaar. Zangeres Tania Kross buigt zich over het revolutionaire opera-gedeelte in het nummer. 

→ Luister naar de aflevering over Bohemian Rhapsody, anatomie van een klassieker

In de laatste twee afleveringen reizen de makers af naar het Zwitserse Montreux - een geliefde plek van Freddie en Queen - waar zij een ontmoeting hebben met Peter Freestone. Twaalf jaar lang was hij Freddie’s persoonlijke assistent. Peter was erbij toen Freddie zijn laatste adem uitblies.

Lees het reisverslag van de podcast De Laatste Dagen van... Freddie Mercury

Het einde van Queen

Op woensdag 24 november 2021 is het precies 30 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed aan de slopende ziekte Aids. Daarmee kwam er een einde aan Queen, één van de populairste bands van de jaren '70 en '80.

→ Luister naar de trailer van De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury

De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury is te beluisteren via nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps.

NPO Radio 5 presentator Hans Schiffers luisterde naar de eerste aflevering van De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury. "Ik schoot spontaan vol". 

Bekijk zijn reactie

De laatste dagen van beroemde popsterren

‘De Laatste Dagen Van…‘ is een podcast-serie waarin de laatste dagen van beroemde popsterren worden gereconstrueerd. Aan de hand van archiefmateriaal, interviews en uiteraard muziek worden intrigerende verhalen verteld rondom het leven en vooral de dood van diverse popiconen. In het eerste seizoen kwam de tragische dood en het levensverhaal van John Lennon aan bod.

Deel dit artikel