Hardlopen is goed voor je fysieke én mentale gezondheid - en dat is klassieke muziek ook. Trek daarom je hardloopschoenen aan, doe je oordopjes in en ren je kwiek op klassiek met de Fit op 4 Podcast. Running-coach Ab Nieuwdorp sleept je door de trainingen heen, niet alleen met loop instructies, maar ook met weetjes over de muziek. 

Beluister de Podcast Fit op 4 via NPO Radio 4, Apple Podcast of Google Podcast. Download ook het hardloopschema 30 minuten/hardloopschema 60 min, waarmee je in één oogopslag kunt zien wat je moet doen tijdens je training en precies kunt bijhouden hoe ver je bent!


 

Klassieke muziek voor iedereen

Klassieke muziek emotioneert, passioneert en inspireert. Klassieke muziek is de perfecte soundtrack bij bijvoorbeeld hardlopen, stofzuigen, de was vouwen, wandelen, werken en relaxen. AVROTROS haalt daarom de muziek uit de concertzalen zodat iedereen er overal kan genieten én erover kan leren, want klassiek is niet alleen supermooi, maar ook heel erg interessant. We hebben daarom een breed aanbod podcasts, van bijvoorbeeld een crash-cursus klassiek tot een true crime-podcast over mysterieuze verhalen rondom de dood van klassieke componisten. 


 

Podcast Fit op 4

Tijdens de trainingen geeft presentator van AVROTROS en NPO Radio 4 Ab Nieuwdorp loopinstructies en voorziet hij je van leuke en nuttige informatie over de muziek die je op dat moment hoort. Van Bach en Beethoven tot Copland en Bernstein - de hele muziekgeschiedenis komt voorbij, speciaal geselecteerd op ritme en lengte, zodat je ondertussen lekker kunt hardlopen.

30 en 60 minuten hardlopen op klassieke muziek

Er zijn twee seizoenen van de podcast Fit op 4:
Seizoen 1: Wil je beginnen met hardlopen, maar weet je niet hoe? Running coach Ab leert je in negen weken 30 minuten non-stop hardlopen, en dat op de allermooiste klassieke muziek.

Seizoen 2: In het tweede seizoen van Fit op 4 leer je in 10 weken tijd 60 minuten non-stop hardlopen. Elke week stort je je op twee trainingen: een intervaltraining en een duurloop.

Hardlopen op klassieke muziek werkt!

Klassieke muziek klinkt misschien in eerste instantie niet als opzwepende hardloopmuziek. Maar niets is minder waar! De klassieke werken zijn door de samenstellers geselecteerd op tempo, ritme en lengte, waardoor je lekker kan doorlopen. 

“Ik blijk onwijs lekker te gaan op Mozart, Grieg en Ravel” schreef Claudia de Breij in haar column over Fit op 4. Dus, waar wacht je nog op? Ready, set, go!

Cooling down met de Kalm met Klassiek Podcast

Behoefte aan een lekkere cooling down? In de drukte, haast en hectiek van het dagelijks leven is het af en toe goed even stil te staan. Pas op de plaats, rustig ademhalen en tot jezelf komen. In de Kalm met Klassiek Podcast krijg je elke werkdag een dosis klassieke ontspanning toegediend. Ab Nieuwdorp, bekend om zijn rustgevende stem, kiest dagelijks een rustig en kalmerend klassiek werk uit, waarbij je even helemaal tot jezelf kunt komen. In sommige afleveringen geeft Ab tips voor een goede ademhaling, leert hij je de beginselen van meditatie aan of vertelt hij meer over mindfulness, maar vaak klinkt ook vooral de mooie, ontspannende muziek.

Deel dit artikel