'Klassieke Mysteries' is terug! In het tweede seizoen van de podcastserie van NPO Radio 4 en AVROTROS duiken Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp in drie gloednieuwe geheimzinnige verhalen. Waar ligt het hart van Chopin? Is Liszt tot twee keer toe vermoord? En… sloot Paganini een deal met de duivel? 

'Klassieke Mysteries' is te beluisteren via NPO Radio 4, iTunesSpotify, Stitcher of de RSS-feed.

Drie nieuwe mysteries

In de succesvolle eerste reeks van de podcastserie 'Klassieke Mysteries' onderzochten Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp de bloedstollende en intrigerende verhalen rondom de dood van Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven. Rebecca en Ab gingen in gesprek met experts, waaronder dirigent Jules van Hessen en wijnkenner Ilja Gort, en volgden in Wenen de laatste voetstappen van de componisten. Maar na deze drie verhalen lagen er nog veel meer mysteries op ze te wachten, dus een nieuwe serie van de podcast was onvermijdelijk.

Van een gestolen hart tot een gesprek met Dokter Dood

Het tweede seizoen richt zich op het leven - en vooral de dood - van componisten Frédéric Chopin, Franz Liszt en Niccolò Paganini. Rebecca en Ab reizen af naar Parijs voor Chopins graf, volgen zijn hartslag naar Warschau en praten met Dokter Dood over de angst om levend begraven te worden.

In Bayreuth ontdekken ze het bizarre einde van het leven van Liszt en in Italië onderzoeken ze de vreemde geruchten over duivelsviolist Paganini. Samen met experts – waaronder gespecialiseerde artsen en bekende musici – proberen ze de mysteries te ontrafelen. En niet te vergeten: de prachtige soundtrack van de podcastreeks wordt verzorgd door de klassieke componisten zelf.

Deel dit artikel