Wie er deze week door Amsterdam loopt mist het vast en zeker niet: de stad kleurt in alle kleuren van de regenboog. En dit is niet zomaar: het is Gay Pride-week! 

Zaterdag 4 augstus wordt dit groots gevierd met de Amsterdam Canal Parade die dit jaar het thema 'Heroes' heeft. Maar liefst 80 uitgedoste booten varen mee op HET grootste LHBTIQ+ event van ons land.

Een grote diversiteit aan deelnemers vaart mee: van kleine lokale LHBT stichtingen, landelijke LHBT belangen verenigingen, gay-horeca, roze netwerken van multinationals en banken, roze overheidsinstellingen, politieke partijen, ministeries tot (media) bedrijven die de emancipatie strijd van de LHBTIQ+ community ondersteunen.

Songfestival-boot

Zo ook de Songfestival-boot van AVROTROS met Eleni Foureira die tweede werd met haar 'Fuego' voor Cyprus op het Eurovisie Songfestival, dit jaar in Lissabon.  Daarnaast hebben onze LHBTIQ+ helden, die zijn geselecteerd uit onze actie, een ere plaats op de boot. De Songfestivalboot is één groot varend feest van herkenning. Van de nummers Waterloo tot Euphoria, en van Rise Like a Phoenix tot TOY; alles komt voorbij. Alle boten worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Floortje Dessing, Gerard Spong, Henny Huisman, Andrea van Pol en Cornald Maas. 

Liever thuis meegenieten?

Dat kan! Tijdens de Amsterdam Canal Parade hebben onze presentatoren Ellie Lust en Rik van de Westelaken een plekje aan de Amsterdamse grachten weten te bemachtigen om verslag te doen van de imposante botenparade.
De registratie van de Canal Parade wordt uitgezonden om 22.15 uur op NPO3.

De lekkerste Gay Pride muziek

Tijdens de Canal Parade zul je behoorlijk veel muziek voorbij horen komen. Maar wat zijn nou de lekkerste nummers om de Gay Pride mee te vieren? Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

Deel dit artikel