De Amsterdamse grachten kleurden zaterdag alle kleuren van de regenboog. AVROTROS voer dit jaar voor het eerst mee met de enige echte Songfestival-boot! Aan boord werden niet alleen de helden van het Eurovisie Songfestival geëerd, maar kregen ook drie mensen die zich hebben ingezet voor de lokale LHBTIQ+ community, een ereplaats op de boot.

Nanda (57) is opgegeven door haar zoon Mitchel omdat ze al sinds jaar en dag een on- en offline luisterend oor is voor LHBTIQ+ jongeren en hun ouders. Martijn heeft zijn goede vriendin Talitha (34) opgegeven omdat ze in Leeuwarden een Gay Pride uit de grond heeft gestampt en Sam (23) is door zijn goede vriendin Mariska opgegeven als held omdat hij zich al jaren voor LHBTIQ+ gemeenschap inzet via de studentenvereniging A.S.V.Gay, waar hij voorzitter van is geweest. Lees meer over deze drie helden.

Deze drie helden plus aanhang kregen zaterdag daarom een AVROTROS-ere medaille en een prominente plek op de AVROTROS Songfestivalboot waar je alleen maar de grootste Songfestivalhits hoorde. Benieuwd hoe ze het hebben gehad? De beelden zeggen genoeg:

Eleni Foureira

Daarnaast heeft Eleni Foureira, die dit jaar met de kneiter van een Songfestivalhit 'Fuego' meedeed voor Cyprus een aantal keer opgetreden op de boot:

Songfestival hitmix

Op de boot werd een exclusieve Songfestival hitmix gedraaid. Wil je nog eens nagenieten of ben je benieuwd hoe deze klinkt? Hij staat online: 

Televisie uitzending

Ellie Lust en Rik van de Westelaken presenteerden voor het eerst dit jaar samen de televisieuitzending van de Canal Parade: 

Deel dit artikel