Voor de één is een coming out een fluitje van een cent, terwijl het voor een ander heel moeilijk kan zijn om te vertellen wat je voelt. In de YouTube-serie Pride Talk praten bekende LHTBI+-ers als Nikkie de Jager, Jeroen Kijk in de Vegte, Rutger Vink, Jeangu Macrooy en Splinter Chabot onder andere over het moment dat zij 'uit de kast kwamen'. 

blockquote
Mijn coming out was helemaal geen worsteling
Miss Jackie Dion - Drag Queen

Eerste date, acceptatie en rolmodellen

Hoe vonden zij hun eigen identiteit en kunnen ze nu écht zichzelf zijn? Ook onderwerpen als sliden in DM’s, seks op een eerste date, acceptatie en rolmodellen komen aan bod. 

blockquote
Ik durfde 's avonds niet meer over straat
Nikkie de Jager - Presentatrice


Rutger Vink, Ellie Lust en Nikkie de Jager

Pride Talk is een serie voor jongeren die op zoek zijn naar antwoorden, herkenning en hun eigen rolmodellen. Rutger Vink, Ellie Lust, Nikkie de Jager, Splinter Chabot, Lisa van Ginneken, Jeangu Macrooy, Jessie Maya, Michiel van Erp en Pete Wu en vele anderen delen hun ervaringen.

blockquote
Bij mij was het een chaos, mijn moeder geloofde me niet
Raoul de Jong - Schrijver

Coming Out Day

Op maandag 11 oktober is het Coming Out Day. Op deze dag staat ‘uit de kast komen’ centraal. Helaas is het voor veel mensen nog altijd moeilijk om openlijk uit te komen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Bekijk Pride Talk hieronder of via YouTube

Deel dit artikel