Dit jaar is er bij het Prinsengrachtconcert maar liefst plek voor 50 bootjes meer dan bij eerdere edities. De organisatie geeft de voorkeur aan meerdere kleine boten in plaats van enkele grote boten, om meer mensen de kans te geven het concert te bezoeken. 

Botenbezitters moesten zich dit jaar van tevoren aanmelden. De maatregel is in het leven geroepen om te voorkomen dat het chaos wordt bij het bemachtigen van een plek op de Prinsengracht tijdens het concert en iedereen gelijke kansen te bieden. Rondom het podium van het Prinsengrachtconcert is maar een beperkt aantal m2 beschikbaar voor bezoekers die met hun boot naar het concert willen komen luisteren. 

50 boten meer

De inschrijving is inmiddels achter de rug en omdat er meer aanmeldingen dan plekken waren, heeft er een loting plaatsgevonden. Uiteindelijk hebben 200 bootjes een plaatsbewijs kunnen bemachtigen. Hierbij kregen boten onder de acht meter voorrang. Vorige jaren lagen er gemiddeld 150 boten op de gracht. Er kunnen dus heel wat meer verschillende mensen van het concert gaan genieten! De belangstellenden die geen plaatsbewijs hebben gekregen, kunnen zich volgend jaar weer opnieuw inschrijven.

Het Prinsengrachtconcert is zaterdag 17 augustus 2019 vanaf 21:20 uur te zien op NPO 2 en te horen op NPO Radio 4.

Deel dit artikel