In de middag voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert is het podium op de Amsterdamse Prinsengracht voor jong talent. Tijdens het feestelijke Kinderprinsengrachtconcert slaan klassiek en pop de handen ineen. In 2019 speelden de 14-jarige saxofoniste Aliza, de 12-jarige celliste Donna en de 12-jarige violist Marcel Sutedja megahits met popsterren Jamai, Patricia van Haastrecht en Trijntje Oosterhuis. De artiesten werden begeleid door een ensemble van het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. Geniet na met de fantastische optredens!

'Genoeg te Doen' door Aliza en Jamai 

De 14-jarige Aliza Farber begeleidde Jamai op haar saxofoon bij het mooie nummer 'Genoeg te Doen'.

'Als ik je laat gaan' door Marcel en Trijntje

De 12-jarige Marcel Sutedja zorgde voor kippenvel met zijn vioolspel tijdens het nummer 'Als ik je laat gaan', gezongen door Trijntje Oosterhuis.

'Shallow' door Donna, Patricia en Jamai

Patricia van Haastrecht en Jamai Loman zongen het prachtige nummer 'Shallow' en werden begeleid door cellotalent Donna van Leeuwen (12).

Aan de Amsterdamse grachten 

Het Kinderprinsengrachtconcert wordt altijd afgesloten met de klassieker 'Aan de Amsterdamse grachten'. Ook in 2019 klonk de meezinger, waarbij alle musici van de middag zich op het podium verzamelden.

Deel dit artikel