Zaterdag 17 augustus 2019 vond in Amsterdam de 38e editie van het feestelijke Prinsengrachtconcert plaats, met op het podium violist Pekka Kuusisto en ensemble Camerata RCO. Dit grootse openluchtconcert zorgt elk jaar weer voor een verbroedering van de musici op het podium, de mensen in de bootjes en aan de kade in Amsterdam en de mensen thuis op de bank die meekijken en -luisteren. Geniet na met deze hoogtepunten!

Magische klanken van Mazzoli 

De pas 38-jarige Amerikaanse componiste Missy Mazzoli schreef het overdonderende werk 'Vespers for violin'. Violist Pekka Kuusisto koos de magische klanken van de 'Vespers' voor een unieke uitvoering op de gracht.

Piupali Paupali, Piupali Paupali 

Pekka nam zijn thuisland Finland mee naar Amsterdam met het volksliedje 'Piupali Paupali, Piupali Paupali', waarbij iedereen van harte werd uitgenodigd om mee te zingen.

Mozarts 'Klarinetkwintet' 

Klarinettist Hein Wiedijk van Camerata RCO speelde samen met de strijkers van het ensemble Mozarts prachtige 'Klarinetkwintet'. Het werk zorgde voor collectief kippenvel.

Duet voor twee violen 

Pekka en violiste Annebeth Webb zijn al heel lang goed bevriend. Hoog tijd voor een schitterend duet: het 'Duet voor 2 violen' van Maddalena Laura Sirmen.

Non ti scordar di me 

Bariton Raoul Steffani verzorgde het eerste deel van de avond, maar schoof ook even aan bij Pekka en Camerata RCO. Daar zong hij het mooie 'Non ti scordar di me' van Ernesto de Curtis, terwijl Pekka achter het harmonium plaatsnam.

Aan de Amsterdamse grachten 

En natuurlijk is deze niet te missen... Want wat is het Prinsengrachtconcert zonder de uitsmijter 'Aan de Amsterdamse grachten'?

Deel dit artikel