Op 17 augustus is het weer zover: dan staan drie jonge muzikale supertalenten tijdens het Kinderprinsengrachtconcert op het drijvende podium op de Prinsengracht in Amsterdam. Zij treden op met popsterren Jamai, Trijntje Oosterhuis en Patricia van Haastrecht en worden begeleid door het ensemble van het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. Het muzikale spektakel wordt gepresenteerd door Buddy Vedder. 

Aliza, Donna en Marcel

De drie supertalenten van 2019 zijn de 14-jarige Aliza Farber uit Amstelveen, de 12-jarige Donna van Leeuwen uit Bilthoven en de 12-jarige Marcel Sutedja uit Den Haag op het podium. Aliza begeleidt Jamai op haar saxofoon bij het nummer 'Genoeg te Doen'. Donna speelt op haar cello samen met Jamai en Patricia van Haastrecht de megahit 'Shallow' en Marcel is op zijn viool te horen als Trijntje Oosterhuis het nummer 'Als ik je laat gaan' zingt. 

Ambassadeur Klaasje Meijer

Nieuw in 2019 is de Kinderprinsengrachtconcert-ambassadeur: Klaasje Meijer. De zangeres, bekend van de Belgisch-Nederlandse popgroep K3, verbindt zich aan het feestelijke concert. Klaasje speelt zelf dwarsfluit, studeerde aan het conservatorium en gaf dwarsfluitles aan kinderen. Het Kinderprinsengrachtconcert gaat haar dan ook aan het hart: “Ik ben enorm vereerd om ambassadrice te mogen zijn van het Kinderprinsengrachtconcert. Muziek maken is zo ontzettend leuk en leerzaam."

blockquote
In de jonge solisten van het Kinderprinsengrachtconcert herken ik mezelf van vroeger
Klaasje Meijer, zangeres bij K3 en ambassadeur Kinderprinsengrachtconcert 2019

Springplank voor jong talent

Het Kinderprinsengrachtconcert is al bijna 30 jaar een vaste waarde op televisie en fungeert als dé springplank voor jong, muzikaal talent. Onder anderen Remy van Kesteren, Noa Wildschut en Lucas en Arthur Jussen, die in 2018 het Prinsengrachtconcert verzorgden, toonden op jonge leeftijd op dit podium hun muzikale kunsten voor het grote publiek. Het concert begint zaterdag 17 augustus 2019 om 15:30 uur op de Prinsengracht in Amsterdam en is vrij toegankelijk. De videoregistratie van het concert is om 17:25 uur op NPO Zapp.

Deel dit artikel