Het klassieke openluchtconcert met de meest magische sfeer viert dit jaar haar jubileum en niemand minder dan topcellist Nicolas Altstaedt soleert! In deze video leer je Nicolas Altstaedt beter kennen. In zijn huis in Berlijn vertelt hij onder meer wat het Prinsengrachtconcert voor hem betekent.

Het Prinsengrachtconcert

Het Prinsengrachtconcert is al 40 jaar lang een muzikaal feest op de gracht. Locatie, sfeer en muziek zorgen voor een unieke beleving. Het Prinsengrachtconcert is daarom hét klassieke evenement dat de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige verbindt. Op 20 augustus wordt de rijke historie en een veelbelovende toekomst gevierd met een aantrekkelijk programma. AVROTROS registreert deze feestelijke editie met op de pontons voor het Pulitzer Nicolas Altstaedt & friends. Dit programma wordt nog aangevuld met feestelijke toevoegingen op het podium én de gracht. Traditiegetrouw wordt het concert weer afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ 

AVROTROS brengt het Prinsengrachtconcert 2022 bij jou thuis op televisie en radio

Prinsengrachtconcert,20 augustus om 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en (incl. voorprogramma) vanaf 19:00 uur bij AVROTROS in het Zomeravondconcert op NPO Radio 4.
Kinderprinsengrachtconcert, 20 augustus om 18:25 uur semi-live bij AVROTROS op NPO Zapp.

Deel dit artikel