Harpist Remy van Kesteren, blokfluitiste en pianiste Lucie Horsch, trompettiste Melissa Venema en violiste Noa Wildschut stonden jaren geleden als beginnend muzikantje op het Kinderprinsengrachtconcert van AVROTROS. Hoe kijken deze muzikale sterren terug op de bijzondere ervaring?

In 2018 maakten pianobroers Lucas en Arthur Jussen het Prinsengrachtconcertcirkeltje rond door als eerste musici zowel op het Kinderprinsengrachtconcert als op het hoofdpodium van het Prinsengrachtconcert te staan. Maar Lucas en Arthur zijn niet de enige twee musici waarvan hun carrière na het Kinderprinsengrachtconcert een enorme sprong nam.

Van de gracht naar André Rieu

Melissa Venema mocht in 2007 als 12-jarig meisje het Kinderprinsengrachtconcert openen met haar trompet. Dit optreden bleef niet onopgemerkt - niemand minder dan André Rieu zag haar schitteren en nodigde haar uit om mee te spelen tijdens zijn concertreeksen in binnen- en buitenland.

Violiste van wereldformaat

Naast Melissa stond in 2007 een piepklein violistje op het podium: Noa Wildschut. De 6-jarige Noa groeide na het concert al snel uit tot een violiste van wereldformaat en toert inmiddels over de hele wereld als veelgevraagde gast bij festivals, solo-optredens en recitals.

Brahms op de blokfluit

Lucie Horsch mocht in 2009 op het Kinderprinsengrachtconcert een opzwepend stukje van Brahms spelen op haar blokfluit. Ze was toen pas negen jaar oud. Na het concert won ze concours na concours en in 2016 kreeg ze de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award. Inmiddels is Lucie zich ook op haar pianocarrière aan het richten en volgt ze lessen bij Jan Wijn.

Harp met hoogste onderscheiding

Nog wat verder terug in de tijd - in 2004 - verraste de toen 15-jarige harpist Remy van Kesteren het publiek in Amsterdam. Remy zat toen al op het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2010 met de hoogste onderscheiding afstudeerde. In 2013 won hij de GrachtenfestivalPrijs en inmiddels staan er al heel wat concerten en cd's op zijn naam, waaronder de cd 'Tomorrow Eyes' met composities van zijn eigen hand. Ook richtte hij zijn eigen festival op: het Dutch Harp Festival.

Deel dit artikel