Voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert vond op 22 augustus om 16:00 uur het Kinderprinsengrachtconcert plaats. Om 17:20 werd het uitgezonden op NPO Zapp. De mooiste gracht van Amsterdam wordt elk jaar voor één dag een swingend podium waar jong talent te horen is. Dit jaar traden er drie muzikale toptalenten op, samen met Nick & Simon, Edsilia Rombley en Julia Zahra. Bekijk hier een sfeerverslag in foto's!

Onder leiding van Edwin Schimscheimer werden de drie toptalenten, violiste Anna Schultsz, altsaxofonist Benjamin Farber en pianist Radu Ratering, begeleid door een spetterend ensemble met musici van het JeugdOrkest Nederland.

Violiste Anna Schultsz (11 jaar, geboren in Zwitserland) speelde met Julia Zahra de prachtige ballad ‘Make you feel my love’ van Adele. “Dat ik op deze bijzondere plek in Amsterdam mag spelen is een grote eer voor mij! En dat ik met Julia mag musiceren vind ik heel erg spannend! Die kan echt goed zingen!”, aldus Anna.

Benjamin Farber (12 jaar) uit Amstelveen begeleidde op zijn altsaxofoon Edsilia Rombley toen zij de wereldhit ‘Happy’ van Pharrell Williams ging zingen. Benjamin: “Het lijkt mij heel leuk om op de Prinsengracht voor een heel groot publiek op te treden!”

En Radu Ratering (11 jaar) uit Nieuwegein speelde piano samen met Nick & Simon, die hun nieuwe single presenteren. “Ik vind het erg cool dat ik met Nick en Simon op mag treden! Er zijn veel kinderen die er van dromen om met een popster op te treden. Ik vind ze heel erg aardig, grappig en ze kunnen goed zingen”, aldus Radu.

Kijk het Kinderprinsengrachtconcert 2015 terug!

Bekijk de foto's van het Kinderprinsengrachtconcert 2015

Deel dit artikel