Popsterren Jim van der Zee, EliZe en Vajèn van den Bosch gaan samen met drie jonge muzikale supertalenten de sterren van de hemel spelen en zingen tijdens het Kinderprinsengrachtconcert op 18 augustus 2018. Het concert is om 16:00 uur te bewonderen op de Prinsengracht en wordt om 17:20 uur semi-live uitgezonden bij AVROTROS op NPO Zapp en NPO 2 Extra.

Zangeres EliZe en pianist Joël Hillebrandt

De 13-jarige pianist Joël Hillebrandt uit Koog aan de Zaan speelt al vanaf zijn vijfde piano. Hij studeert minimaal één uur per dag op de piano en componeert al eigen stukken, maar houdt ook van voetbal en rap. Joël zal op het Kinderprinsengrachtconcert samen met zangeres EliZe (Elise van der Horst) het nummer Count On Me van Bruno Mars spelen. EliZe trad in 2007 ook al op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert, toen samen met de inmiddels internationaal gelauwerde violiste Noa Wildschut. 

The Voice-winnaar Jim van der Zee en violiste Adinda van Delft

De 10-jarige violiste Adinda van Delft, uit Berkel en Rodenrijs, sloeg drie klassen over en gaat komend schooljaar al naar de tweede klas van het gymnasium. Ook werd ze vorig jaar vijfde bij het NK schaken in de categorie Meisjes 9 jaar. Haar grote liefde is vioolspelen. Toen ze op haar derde een vioolsolo op cd hoorde, was ze verkocht. Ze stond erop dat ze zelf lessen kreeg. Op 18 augustus 2018 speelt ze samen met Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018, het nummer I'm On Fire van Bruce Springsteen. 

Buddy Vedder gaat het Kinderprinsengrachtconcert 2018 presenteren

Actrice Vajèn van den Bosch en dwarsfluitiste Sarah van der Lijke

De 11-jarige dwarsfluitiste Sarah van der Lijke uit De Steeg is helemaal fan van de fluit sinds ze een paar jaar geleden een fluitconcert in een park bezocht. Zij weet wat haar te wachten staat, want twee jaar geleden speelde haar zus Merle op de harp bij het Kinderprinsengrachtconcert. Sarah houdt ook van knutselen, mountainbiken en zingen. Dat laatste laat ze tijdens het Kinderprinsengrachtconcert over aan zangeres, musicalster en actrice Vajèn van den Bosch. Samen zullen zij het nummer Somewhere Over The Rainbow ten gehore brengen. 

Adinda van Delft, Sarah van der Lijke en Joël Hillebrandt
Adinda van Delft, Sarah van der Lijke en Joël Hillebrandt
Adinda van Delft, Sarah van der Lijke en Joël Hillebrandt

De jonge musici en popmuzikanten worden begeleid door het ensemble van het Jeugd Orkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. Edwin is als muzikaal leider van het concert ook verantwoordelijk voor alle arrangementen. 

Kinderprinsengrachtconcert al meer dan 20 jaar een begrip

Het Kinderprinsengrachtconcert vindt al ruim 20 jaar plaats voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert. De combinatie van klassieke muziek en popmuziek levert ieder jaar weer een muzikaal spektakel op. Daarnaast is het een belangrijke springplank voor jong, muzikaal talent. Zo traden Lucas en Arthur Jussen, die nu het Prinsengrachtconcert s' avonds verzorgen, elk ook als kind op bij een middageditie in het verleden. Buddy Vedder presenteert het muzikale feest op de grachten voor jong en oud dit jaar voor het eerst. 

In 2017 speelde violiste Luna van Leeuwen samen met zanger Vinchenzo het liedje 'Despacito'

Kinderprinsengrachtconcert 2017

Prinsengrachtconcert

In de avonduren staan de (inter-)nationaal gerenommeerde pianobroers Lucas en Arthur Jussen op het podium voor het Pulitzer Hotel Amsterdam tijdens het Prinsengrachtconcert. Samen met hun muzikale vrienden violist Daniel Lozakovich en sopraan Laetitia Gerards het hoofdprogramma. Hans van den Boom presenteert het Prinsengrachtconcert.

Deel dit artikel