De 14-jarige saxofoniste Aliza Farber, de 12-jarige celliste Donna van Leeuwen en de 12-jarige violist Marcel Sutedja zijn de drie supertalenten die op het leukste muzikale feestje van het jaar mogen spelen: het Kinderprinsengrachtconcert.

Op het drijvende podium op de Prinsengracht in Amsterdam vindt elke derde zaterdag van augustus het Kinderprinsengrachtconcert plaats, waarbij jonge, aanstormende musici hun klassieke kunsten vertonen. Ze spelen samen met de grootste popsterren van het moment. In 2019 speelden Aliza, Donna en Marcel samen met Jamai, Trijntje Oosterhuis en Patricia van Haastrecht. Het spektakel wordt elk jaar gepresenteerd door Buddy Vedder en de artiesten worden begeleid door een ensemble van het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer.

Pop vs. klassiek

Bij het Kinderprinsengrachtconcert slaan popmuziek en klassieke muziek de handen ineen: terwijl de kinderen op hun klassieke instrument spelen, zingen de popsterren megahits. In 2019 zong Jamai het nummer 'Genoeg te Doen', terwijl Aliza hem begeleidde op de viool. Donna speelde cello bij 'Shallow', gezongen door Jamai en Patricia van Haastrecht, en Trijntje Oosterhuis en violist Marcel lieten het nummer 'Als ik je laat gaan' horen.

Deel dit artikel