Wat hebben ze gestraald! Violiste Eline (11), trompettist Warre (14) en gitarist Vincent (13) speelden samen met bekende Nederlandse popartiesten op de betoverende Prinsengracht in Amsterdam.

Hoogtepunten van het Kinderprinsengrachtconcert 2022

Aan de Amsterdamse grachten

'Aan de Amsterdamse grachten' klonk op het Kinderprinsengracht als vanouds, maar in een nieuw jasje! Gershwin Bonevacia, de voormalig stadsdichter van Amsterdam, heeft nieuwe coupletten geschreven voor de feestelijke afsluiter van het Kinderprinsengrachtconcert 2022! Je ziet en hoort dat Eline niet alleen fantastisch viool kan spelen, maar ook prachtig kan zingen!

De nieuwe tekst van Gershwin Bonevacia:

Ik voel me nog steeds het meest thuis, hier in Amsterdam,
aan de Prinsengracht bij een zomerse zonsondergang.
De Indische buurt en de Baarsjes horen erbij,
en het Rembrandtplein, waar je altijd jezelf mag zijn.
Het zijn de mensen, de mensen, de mensen maken de stad,
het zijn de waterwegen die stromen, dwars door ons hart.

Klaasje Meijer, Buddy Vedder, Jeangu Macrooy en Trijntje Oosterhuis 

Op de Amsterdamse Prinsengracht traden ook dit jaar voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert drie jonge muzikale talenten samen met bekende popartiesten op. De elfjarige Eline van Dijk speelt viool en begeleidde Klaasje Meijer en Buddy Vedder. Gitarist Vincent Opheikens, die dertien jaar is, trad samen met Trijntje Oosterhuis op. Warre Dendievel is veertien jaar en liet zijn trompet klinken bij de zang van Jeangu Macrooy. Buddy presenteerde het Kinderprinsengrachtconcert.

JeugdOrkest Nederland

De jonge klassieke musici en bekende zangers werden begeleid door leden van het Jeugdorkest Nederland onder leiding van muzikaal leider en arrangeur Edwin Schimscheimer. 

Deel dit artikel