Dit jaar soleert de eigenzinnige en virtuoze, Duits-Franse topcellist Nicolas Altstaedt op het Prinsengrachtconcert. Het gekoesterde klassieke muziek-event wordt dit jaar voor het eerst gepresenteerd door mezzo-sopraan en presentatrice Maria Fiselier. Wat wil het toeval? Beiden wonen ze in Berlijn! 

In deze video zie je hoe Maria en Nicolas elkaar voor het eerst ontmoeten in de bruisende stad die voor hen beiden hun woonplaats is: Berlijn! Het is juni en we blikken vooruit op het Prinsengrachtconcert. Midden in de wijk Prenzlauer Berg oefenen Maria en Nicolas het 'Aan de Amsterdamse grachten'-lied.

Het Prinsengrachtconcert

Het Prinsengrachtconcert is al 40 jaar lang een muzikaal feest op de gracht. Locatie, sfeer en muziek zorgen voor een unieke beleving. Het Prinsengrachtconcert is daarom hét klassieke evenement dat de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige verbindt. Op 20 augustus wordt de rijke historie en een veelbelovende toekomst gevierd met een aantrekkelijk programma. AVROTROS registreert deze feestelijke editie met op de pontons voor het Pulitzer Nicolas Altstaedt & friends. Dit programma wordt nog aangevuld met feestelijke toevoegingen op het podium én de gracht. Traditiegetrouw wordt het concert weer afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ 

AVROTROS brengt het Prinsengrachtconcert 2022 bij jou thuis op televisie en radio

Prinsengrachtconcert,20 augustus om 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en (incl. voorprogramma) vanaf 20:00 uur live bij AVROTROS op NPO Radio 4.
Kinderprinsengrachtconcert, 20 augustus om 18:25 uur semi-live bij AVROTROS op NPO Zapp.

Deel dit artikel