Pianiste Yang Yang Cai en het Nympéas Trombone Quartet spelen zaterdag om 20:00 uur in het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert! Het voorprogramma wordt live uitgezonden tijdens het Zomeravondconcert (vanaf 19:00 uur) op NPO Radio 4. 

Yang Yang Cai

Ze is één van de grootste pianotalenten van Nederland. Op haar vijfde begon Yang Yang met pianospelen. Vanaf haar tiende kreeg ze al les van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Bij hem studeerde ze vervolgens bijna tien jaar. Vorig jaar oktober vertrok Yang Yang naar Imola, waar ze nu les krijgt van meesterpianist Enrico Pace. Yang Yang viel regelmatig in de prijzen. Zo was ze als negenjarige al eerste prijswinnares van het Steinway Concours (2008), won zij de Classic Young Masters Award (2017) en het concours van de Young Pianist Foundation (2019).

Yang Yang nam afgelopen jaar deel aan het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! en bracht binnen dit project haar debuut-cd uit. En in het voorjaar schitterde ze nog in het AVROTROS Lenteconcert.

Als 10-jarig meisje speelde Yang Yang op het Kinderprinsengrachtconcert een deel uit Pianoconcert nr. 11 van Haydn, begeleid door JeugdOrkest Nederland. 

Nymphéas Trombone Quartet

Het Nymphéas Trombone Quartet, bestaande uit Tim Ouwejan, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Berend van Gurp, geldt momenteel als een van de vooraanstaande jonge kamermuziekensembles van Nederland. Ze leerden elkaar in 2015 kennen via het Young Trombone Collective. En toen de vier trombonisten in september 2018 allemaal Klassieke Trombone studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, werd dit nieuwe trombonekwartet gevormd. Hun concerten zijn te horen in zalen als Het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ en het kwartet was al meerdere malen te zien op nationale televisie en te horen op radio.

Eerder speelde het Nymphéas Trombone Quartet in het AVROTROS Lenteconcert (2021) een swingende Gershwin met zangeres Nai Barghouti en muziek uit de film Saving Private Ryan in Klassiek at the Movies (2022). 

Live op NPO Radio 4: het 40-jarig jubileum van het Prinsengrachtconcert!

Het voorprogramma wordt live uitgezonden in het Zomeravondconcert (vanaf 19:00 uur) op NPO Radio 4. Presentator Ab Nieuwdorp is op de Prinsengracht en presenteert de live-uitzending, waarbij hij verschillende gasten ontvangt. 

ab PGC-2.png
Ab doet live verslag tijdens het Prinsengrachtconcert
ab PGC-2.png

Het Prinsengrachtconcert wordt 20 augustus om 21:20 uur live uitgezonden op televisie (NPO 2) en radio (NPO Radio 4). Het voorprogramma (aanvang: 20:00 uur op de gracht) is exclusief te beluisteren op NPO Radio 4 (vanaf 19:00 uur in het Zomeravondconcert). Het Kinderprinsengrachtconcert (aanvang: 15:00 uur op de gracht) wordt om 18:25 uur semi-live uitgezonden op NPO Zapp. 

Deel dit artikel