Pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder - samen het gerenommeerde Van Baerle Trio - verzorgen het programma van het Prinsengrachtconcert 2020.

Het belooft een uniek concert te worden. Voor het eerst sinds 1982 treden de musici niet op vanaf de pontons in de gracht, maar vanuit de sprookjesachtige binnentuin van Hotel Pulitzer Amsterdam aan de Prinsengracht. AVROTROS kiest voor deze aangepaste vorm om zo, ondanks de coronamaatregelen, de verbindende kracht en schoonheid van muziek een podium te geven.

Hannes, Maria en Gideon kijken uit naar deze bijzondere avond: “We hebben geen moment getwijfeld toen ons gevraagd werd om te spelen op het Prinsengrachtconcert. Dit concert maakt al decennia lang klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek, met muzikanten van wereldniveau. Het is een eer om onze muziek op deze manier te mogen delen met de kijker thuis, juist in deze bizarre tijd." Ze worden tijdens het concert bijgestaan door trombonist Jörgen van Rijen, tangogitarist Kay Sleking en zangeres Karin Bloemen.

De presentatie op NPO 2 is in handen van Hans van den Boom, de radiouitzending op NPO Radio 4 wordt verzorgd door Ab Nieuwdorp.

'Aan de Amsterdamse grachten' op het Prinsengrachtconcert 2020

Deel dit artikel