AVROTROS viert zaterdag 21 augustus 2021 het Prinsengrachtconcert met stemgeluiden die raken en imponeren. Tenor Morschi Franz, sopraan Aylin Sezer, bariton Willem de Vries en het ZO! Gospel Choir treden op onder de muzikale begeleiding van een ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest.

Het oor- en oogstrelende tafereel op de gracht wordt in 2021 op tv voor het eerst gepresenteerd door AVROTROS- en NPO Radio 4-presentator Jet Berkhout en is live te volgen bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4, alwaar de presentatie in handen is van Ab Nieuwdorp.

De stem als stralend middelpunt

Tijdens het Prinsengrachtconcert 2021 staat de stem centraal, met op het podium een tenor, bariton, sopraan en een gospelkoor. Deze zangers verzorgen een toegankelijk en sfeervol programma op de pontons voor Pulitzer Amsterdam. Alle arrangementen voor de muzikale avond worden speciaal voor het 14-koppige ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest gearrangeerd door bassist, componist en arrangeur Marijn van Prooijen. Traditiegetrouw wordt het concert weer afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse Grachten’.

Deel dit artikel