Wat hebben we genoten! AVROTROS vierde zaterdag 20 augustus 2022 de 40ste editie van het Prinsengrachtconcert. De wereldberoemde cellist Nicolas Altstaedt trad op als hoofdgast, samen met zijn bevlogen muziekvrienden, waaronder violist Barnabás Kelemen en luitist Thomas Dunford. Als extra verrassing keerde pianist Barbara Nissman als special guest terug op de Prinsengracht. Nissman speelde 40 jaar geleden op het allereerste Prinsengrachtconcert.

40 jaar vreugde, verbinding en ontroering op de gracht

Tijdens het Prinsengrachtconcert 2022 stond het 40-jarig jubileum centraal. We vierden de magische sfeer die zo uniek is voor het Prinsengrachtconcert. Hoofdgast Nicolas Altstaedt: "Het Prinsengrachtconcert is uniek: het is zo intiem en tegelijkertijd in het hart van de stad. Zo’n setting heb je nergens anders. Voor mij is het echt alsof ik ben uitgenodigd in de woonkamers van de mensen die daar wonen."

Hoogtepunten van het Prinsengrachtconcert 2022:

Prinsengrachtconcert 2022 op de radio

Ab Nieuwdorp deed op NPO Radio 4 live verslag van de sfeer en gebeurtenissen op de Prinsengracht, ontving muzikale gasten - waaronder Nicolas Altstaedt - en liet zowel het voor- als het hoofdprogramma horen!  

PGC Ab-1.png
Ab Nieuwdorp interviewt de solist van vorig jaar: bariton Willem de Vries
PGC Ab-1.png
Luister terug!

Deel dit artikel