Het Kinderprinsengrachtconcert en het Prinsengrachtconcert zijn jaarlijks gratis te bezoeken openluchtconcerten met klassieke muziek in Amsterdam en vinden dit jaar plaats op 20 augustus. Zoals altijd wordt een stuk van de Prinsengracht omgetoverd tot een prachtig podium met sprookjesachtig uitzicht op de Westertoren. Vind jij het ook belangrijk dat het (Kinder)Prinsengrachtconcert blijft bestaan en toegankelijk blijft voor een groot en divers publiek? Help het Prinsengrachtconcert dan in haar voortbestaan met een bijdrage die je kunt missen.

Doneer op Voordekunst


Het Prinsengrachtconcert heeft jouw hulp nodig

Het (Kinder)Prinsengrachtconcert is de plek waar het publiek traditiegetrouw het eind van de zomer viert en collectief van klassieke muziek geniet, maar het voortbestaan is op dit moment niet vanzelfsprekend. 

In 2020 ging het (Kinder)Prinsengrachtconcert voor het eerst in haar bestaan vanwege Corona niet door. In 2021 kon het evenement – zij het in aangepaste vorm - gelukkig wel doorgaan. De afgelopen twee jaren hebben een zware wissel getrokken op de organisatie en de financiën van het Prinsengrachtconcert. Vind jij het ook belangrijk dat het (Kinder)Prinsengrachtconcert blijft bestaan en toegankelijk blijft voor een groot en divers publiek? Help het Prinsengrachtconcert dan in haar voortbestaan met een bijdrage die je kunt missen.

40 jaar!

Het Prinsengrachtconcert viert dit jaar een dubbel jubileum: de veertigste editie van het Prinsengrachtconcert en de twintigste editie van het Kinderprinsengrachtconcert. Al die jaren zijn we bezig om een groot publiek te betoveren met de mooiste klassieke muziek en fungeren we als belangrijke springplank voor jong Nederlands muziektalent.

Deel dit artikel