Het Van Baerle Trio vervangt violiste Janine Jansen en haar internationale gasten Mischa Maisky en Denis Kozhukhin op het Prinsengrachtconcert 2020.

Door de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus acht AVROTROS het niet langer verantwoord om een internationaal gezelschap voor het concert naar Nederland te halen. De omroep blijft het belang onderschrijven van klassieke muziek en de verbindende kracht ervan en zendt daarom zaterdag 22 augustus het Prinsengrachtconcert uit met andere musici. Het gerenommeerde Van Baerle Trio - bestaande uit pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder - betreedt het podium in de sprookjesachtige binnentuin van het Pulitzer Hotel in Amsterdam.

blockquote
Het is een eer om onze muziek op deze manier te mogen delen met de kijker thuis.
Van Baerle Trio over het Prinsengrachtconcert 2020


Hannes, Maria en Gideon kijken uit naar deze bijzondere avond: “We hebben geen moment getwijfeld toen ons gevraagd werd om te spelen op het Prinsengrachtconcert. Dit concert maakt al decennia lang klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek, met muzikanten van wereldniveau. Het is een eer om onze muziek op deze manier te mogen delen met de kijker thuis, juist in deze bizarre tijd."

Het Prinsengrachtconcert is zaterdag 22 augustus live te horen op NPO Radio 4 en te zien om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Janine Jansen: "Ik vind het ongelofelijk jammer dat het door de ontwikkelingen rondom de pandemie, en de verschillende maatregelen die er overal worden genomen, onrealistisch is gebleken om tijdens het Prinsengrachtconcert 2020 op te treden. We hadden ons er zo op verheugd! We kunnen alleen maar hopen op betere tijden en met z’n allen verstandige en verantwoorde beslissingen blijven nemen, hoe moeilijk soms ook. Ik wens iedereen een heel mooie avond zaterdag met het fantastische Van Baerle Trio!"

Deel dit artikel