Het Prinsengrachtconcert is elk jaar natuurlijk live te bewonderen op radio en televisie, maar liefhebbers kunnen ook komen luisteren in Amsterdam. Elk jaar zijn er zo'n 6.000 bezoekers uit binnen- en buitenland die naar de Prinsengracht komen om aan de kade, op het podium of in één van de bootjes op het water te genieten van de geweldige muziek. Wil je met je eigen bootje naar het concert komen? Hou dan rekening met het nieuwe botenbeleid van het Prinsengrachtconcert.

clock update 8 aug 2019, 8:04
Inschrijving gesloten

De inschrijving voor de plaatsbewijzen voor de bootjes op de gracht is inmiddels gesloten. 200 gelukkige aanmelders hebben inmiddels bericht gehad. Door het nieuwe beleid zijn dat 50 boten meer dan normaal! Alle mensen die niet zijn ingeloot, hebben in 2020 weer opnieuw kans op een plaatsbewijs.


Door de verwachte drukte op en rondom de gracht wordt er in 2019 voor het eerst gewerkt met een botenbeleid. Dit betekent dat de organisatie van het concert plaatsbewijzen heeft toegekend aan een maximum aantal bezoekers met een eigen boot.

Meld je aan (gesloten)

Wil je in aanmerking komen voor een plaatsbewijs? Schrijf je dan in via de aanmeldpagina van het Prinsengrachtconcert. Aanmelden kan t/m zondag 4 augustus 23:59 uur. Op woensdag 7 augustus 2019 krijg je per mail te horen of je er met je boot bij kunt zijn. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je na aanmelding een toegangsbewijs ontvangt.

Waarom een botenbeleid?

Er is op de Prinsengracht maar een beperkt aantal m2 beschikbaar voor bezoekers per boot. Om zoveel mogelijk bezoekers toegang te kunnen geven, zal de organisatie in eerste instantie boten tot acht meter een toegangsbewijs geven. Als er meer aanmeldingen dan plekken zijn, vindt er een loting plaats. Als er na de toewijzing en mogelijke loting nog ruimte over is, worden ook de langere boten toegelaten. Meer informatie over het beleid vind je op de site van het Prinsengrachtconcert Botenbeleid.

Deel dit artikel