De jonge Zweedse violist Daniel Lozakovich en de Nederlandse sopraan Laetitia Gerards staan zaterdag 18 augustus 2018 naast pianisten Lucas en Arthur Jussen op het podium van het Prinsengrachtconcert.

Jussen & Friends

De (inter-)nationaal gerenommeerde pianobroers Lucas en Arthur Jussen staan 18 augustus 2018 als hoofdgasten op de pontons voor het Pulitzer Hotel op de Prinsengracht. Zij worden bijgestaan door hun muzikale vrienden Daniel Lozakovich (2001), een jonge Zweedse topviolist, en Laetitia Gerards (1993), een Nederlandse sopraan met een internationale staat van dienst. De jonge generatie toptalenten verzorgt een muzikale avond van zeer hoog niveau.

blockquote
We zijn enorm blij dat Daniel Lozakovich, een toptalent en nu al een wereldster op de viool, naar Amsterdam komt om zijn debuut te maken in Nederland. Met Laetitia Gerards hebben we één van Nederlands mooiste stemmen aan onze zijde.”
Lucas en Arthur Jussen over Daniel en Laetitia

Daniel Lozakovich

Daniel Lozakovich werd in 2001 in Stockholm geboren. De jonge musicus speelt sinds zijn zesde viool en maakte in 2010 zijn concertdebuut met het Moscow Virtuosi Chamber Orchestra. Lozakovich is dol op kamermuziek en in zijn vrije tijd geniet hij van voetballen en schaken. Hij studeerde aan de Universiteit van Muziek in Karlsruhe, waar hij les kreeg van Josef Rissin.

Hij is een veelgevraagd solist en treedt op tijdens vele internationale muziekfestivals. Hij won talrijke internationale prijzen in onder andere Macedonië, Zweden, België en Rusland. In 2014 was Daniel de jongste deelnemer aan de International Summer Academy, een universiteit voor muziek en uitvoerende kunsten in Wenen. Hij won daar drie prestigieuze prijzen: de Weense Classics, String Soloists en Best Interpretation of Sarasate Gypsy Airs Awards.

Laetitia Gerards

Sopraan Laetitia Gerards (1993) werd geboren in een muzikale familie. Ze speelde sinds haar zesde op de cello en werd op haar dertiende succesvol toegelaten tot de Young Musicians Academy van het Conservatorium in Tilburg. Daar ontwikkelde ze een grote liefde voor zang en toneel. Na twee jaar Muziektheater te hebben gestudeerd in Tilburg, stapte ze over naar het Conservatorium in Amsterdam, waar ze onder leiding van Sasja Hunnego in 2013 afstudeerde.

Vanaf dat moment besloot ze zich uitsluitend te richten op klassieke zang. Het Koninklijk Concertgebouw vormt een rode draad in haar carrière. Zo kreeg de jonge sopraan een hoofdrol in West Side Story bij het 125-jarig jubileum van Het Concertgebouw en kreeg ze in 2014 de Young Talent Award. Ze zong daarna onder meer met het Filharmonisch Orkest van Moskou en het Nederlands Kamerorkest en was te bewonderen in Canada, Argentinië en Italië.

Aan Laetitia de eer om het Prinsengrachtconcert 2018 waardig af te sluiten: als zangeres verzorgt ze onder andere het spetterende slotstuk 'Aan de Amsterdamse grachten'.

Voorprogramma

In het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert speelt celliste Ella van Poucke. Zij won in 2017 de Grachtenfestivalprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge musicus die aan het begin van een veelbelovende internationale carrière staat.

  • Het Kinderprinsengrachtconcert: zaterdag 18 augustus 2018 om 17.20 uur semi-live bij AVROTROS op NPO Zapp en NPO 2 Extra
  • Het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert: zaterdag 18 augustus 2018 om 20.00 uur live bij AVROTROS op NPO Radio 4, NPO 2 Extra en via avrotros.nl/prinsengrachtconcert
  • Het Prinsengrachtconcert: zaterdag 18 augustus 2018 om 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4

Deel dit artikel