AVROTROS.nl

Kunst & Cultuur

Het startpunt voor liefhebbers van kunst en klassieke muziek. Van mode, abstracte kunst en stillevens, tot dirigeren, Bach en De Tiende van Tijl.

CD: 'Sonoro' van fluitiste Felicia van den End

CD: 'Sonoro' van fluitiste Felicia van den End

Op Felicia's debuut-cd 'Sonoro' staat een afwisselend repertoire, met onder andere 'Opus Di Jazz' van Mower.

Felicia van den End

De jonge Felicia van den End is één van de meest veelzijdige fluitisten van haar generatie. Ze begon op haar 10e met fluitles en mocht twee jaar later beginnen in de Young Talent Class van het Utrechts Conservatorium. In haar jonge carrière won ze al vele eerste prijzen, met als hoogtepunt de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Deze overwinning zorgde er voor dat Felicia in Carnegie Hall in New York mocht optreden. Inmiddels is ze cum laude afgestudeerd, volgde ze een opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs en treedt ze veelvuldig op. Als soliste speelde ze onder andere met het Antonio Lucio Chamber Orchestra, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerorkest. Felicia beperkt zich in haar repertoirekeuze niet tot alleen klassiek; ze speelt ook graag andere genres, zoals jazz en Latijns-Amerikaans. 'Sonoro' is Felicia's debuut-cd.

Sonoro

De titel van Felicia's eerste album, 'Sonoro', verwijst naar de stichting waaraan het album is opgedragen. Tijdens haar reizen naar Mexico ervoer Felicia de impact van drugsbendes op het dagelijks leven van de Mexicaanse bevolking. Dit greep haar aan, en samen met percussionist Pepe García besloot ze door middel van muziek de bevolking te helpen. Samen stichtten ze SONORO, een stichting waarbij concerten worden georganiseer door internationale en lokale musici. Het doel van de stichting is om kinderen in Mexico, die zich vaak in een kansloze situatie bevinden, een ander perspectief te bieden door te werken aan hun zelfvertrouwen middels muziek, theater en presentaties.

Op de cd staan afwisselende werken van o.a. Mike Mower (Opus Di Jazz) en Piazzolla (Tango Etudes).

Cd-informatie

Sonoro

Felicia van den End [dwarsfluit]

Marc Bischoff [piano], Mark de Jong [percussie], Marko Bonarius [contrabas], Pepe García [percussie] en Santiago Lascurain [gitaar]

Masterworks 0888751089921

Prijsvraag (verlopen)

We verloten vijf exemplaren van de cd onder de inzenders van het juiste antwoord op de volgende vraag: Felicia studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs. Van welke bekende Franse fluitist kreeg ze daar les? Het antwoord is: Pierre-Yves Artaud.

De winnaars zijn: Jannie Dekker uit Leek, Marieke Posma uit Groningen, Cedric de Cock uit Sittard, Zoe Halsema uit Amsterdam en Peter van Bommel uit Wateringen. Van harte gefeliciteerd!

In 2014 was Felicia te gast bij De Tiende van Tijl. Ze speelde 'Syrinx' van Claude Debussy. Kijk het optreden terug:

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.