AVROTROS.nl

Kunst & Cultuur

Het startpunt voor liefhebbers van kunst en klassieke muziek. Van mode, abstracte kunst en stillevens, tot dirigeren, Bach en De Tiende van Tijl.

Kijktip: de documentaire 'Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent'

Kijktip: de documentaire 'Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent'

Woensdag 30 maart gaat de documentaire 'Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent' in première in EYE Amsterdam. De film is een indrukwekkende portret van de nieuwe maestro van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De nieuwe maestro

Regisseur Carmen Cobos, die eerder de film NELSONS Nº5 maakte, duikt in de documentaire 'Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent' in het leven van de nieuwe maestro van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het is niet alleen een portret van Gatti als professional, maar ook van de persoon zelf, in al zijn kwetsbaarheid en kracht. Of zoals Gatti het zelf beschreef: 'je hebt de spiegel van mijn ziel gevangen'. AVROTROS is mede-producent van de documentaire.

Inbeeldingsvermogen

Als u Daniele Gatti hoort en ziet praten tegen de musici in het orkest over zijn beleving van de compositie en hoe hij het graag gespeeld wil hebben, voelt u zijn enorme bevlogenheid, inbeeldingsvermogen en grote liefde voor de muziek. "Als we aan een wals denken als in een droom, spelen we de herinnering aan de wals. Een fractie langzamer, dan raken we in een andere dimensie. De geur van de wals... verwikkeld in een sprookje." (Uit: 'Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent')

Bioscopen en filmtheaters

De documentaire is vanaf 30 maart te zien in 19 bioscopen en filmtheaters, onder andere Pathé Tuschinski in Amsterdam, Chassé Cinema in Breda en LantarenVenster in Rotterdam. Kijk op de Facebookpagina van Filminc voor alle locaties en de specifieke data/tijden. Let op: de film wordt niet getoond op reguliere basis, dus kijk van tevoren goed wanneer hij op welke locatie draait.

Prijsvraag (verlopen)

We mogen 2x2 kaarten weggeven voor de première van 'Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent' op woensdag 30 maart, in EYE Amsterdam. De winnaars zijn: mevr. Biesbroeck uit Den Haag en dhr. van Spreuwel uit Hilvarenbeek. Van harte gefeliciteerd!

Bekijk de trailer van 'Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent':

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.