AVROTROS.nl

CD-box van de week: 14 cd’s van Händel in Italië

De cd-box biedt een uitgebreide collectie van werken die Georg Friedrich Händel schreef tijdens zijn korte, maar zeer vruchtbare verblijf in Italië. 

Georg Friedrich Händel (1685 – 1759) was een barokcomponist. Samen met Johann Sebastian Bach, die in hetzelfde jaar werd geboren, wordt Händel als een van de grootste componisten van zijn tijd gezien. Händel componeerde in totaal meer dan 610 werken, waarvan vele nog steeds worden uitgevoerd.

Italië
Händel vertrok in 1706 naar Italië, muzikaal gezien het meest vooraanstaande land in Europa in die tijd. Na een jaar arriveerde hij in Rome, waar hij zijn indrukwekkende contrapuntische vaardigheden ten toon spreidde in het Dixit Dominus, zijn oratorium La Resurrezione componeerde en de concerten van Arcangelo Corelli bestudeerde. Hij bezocht Napels en Venetië, waar hij zijn grootste succes van zijn Italiaanse jaren vierde met de opera Agrippina.

14 cd’s
Hoewel Händel slechts korte tijd in Italië verbleef, zijn er vele cd’s te vullen met werken uit die tijd. De invloed van Händels verblijf in Italië vinden we ook terug in veel van zijn volwassen oratoria en opera’s uit zijn Londense tijd. Ook opgenomen in deze set zijn Italiaanse duetten en de charmante Serenata Aci, Galatea e Polifemo.

Benieuwd naar de cd's? 
We mogen vijf exemplaren van de box weggeven. Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: 'Cantata 155' heeft opmerkelijk genoeg een Franse titel - Sans y penser - en wordt in deze box onder anderen door een Nederlandse sopraan gezongen. Wat is haar naam? De prijsvraag loopt tot en met woensdag 23 augustus 2017.

CD-informatie
Händel in Italy
14 cd’s
Brilliant Classics 1095496BRC

Kom vast in de stemming met muziek van Händel:

De winnaars van de cd van het Huelgas Ensemble zijn: dhr. de Lussanet de la Sablonière - Weerstra uit Ermelo, dhr. Rennotte uit Tilleur (België), B.J.L. de Rode uit Vriezenveen, dhr. Luiten uit Utrecht en mevr. Vogelezang uit Dordrecht. Van harte gefeliciteerd!

Doe mee & Win! Kunst

Doe mee en win!

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.