AVROTROS.nl

DVD van de week: Bellini's 'Norma' door The Royal Opera

Op hun nieuwste dvd brengt het Britse operagezelschap The Royal Opera een eigentijdse versie van Bellini's meesterwerk 'Norma'. Regisseur Àlex Ollé zorgt voor een moderne twist van het prachtige verhaal, waarin het conflict tussen iemands eigen verlangens en die van de omgeving centraal staat. De grootse rol van Norma wordt gezongen door sopraan Sonya Yoncheva.

Vocaal vuurwerk
Bellini's opera 'Norma' ging in 1831 in première in Milaan. Na een trage start groeide het stuk uit tot één van de populairste opera's die we tegenwoordig kennen. Een groot deel van het succes is te danken aan de krachtige en indrukwekkende hoofdrol voor de sopraan. De rol van Norma werd in eerdere producties ingevuld door sterren als Maria Callas, Montserrat Caballé en Joan Sutherland. The Royal Opera koos voor de stersopraan Sonya Yoncheva. 

De dvd bevat een HD-opname van de opera, voor beeld geregisseerd door Jonathan Haswell en opgenomen in The Royal Opera House in het Londense Covent Garden.

Benieuwd naar de dvd? 
We mogen vijf exemplaren van 'Norma' weggeven. Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Wat is de bekendste aria uit 'Norma'? De prijsvraag loopt t/m woensdag 24 januari 2018.

DVD-informatie
Vincenzo Bellini: Norma
Orchestra of The Royal Opera House o.l.v. Antonio Pappano
Royal Opera Chorus o.l.v. William Spaulding
Sonya Yoncheva [Norma]
Joseph Calleja [Pollione]
Sonia Ganassi [Adalgisa]
Brindley Sherratt [Oroveso]
David Junghoon Kim [Flavio]
Vlada Borovko [Clotilde]
Àlex Ollé [regisseur]
Opus Arte 1247 D

Sopraan Sonya Yoncheva zingt 'Casta diva' uit de opera 'Norma':

De winnaars van 'The Wagner Project' van bariton Matthias Goerne zijn
: mevr. Mijnarends uit Amsterdam, dhr. Witteveen uit Amsterdam, mevr. van der Stouwe uit Nijverdal, dhr. Dessauvagie uit Utrecht en dhr. Schultheiss uit Amersfoort. Van harte gefeliciteerd!

Doe mee & Win! Kunst

Doe mee en win!

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.