AVROTROS.nl

CD-box van de week: 18 cd's van hoboïst Han de VriesDe hoboïst des Vaderlands
Han de Vries (1941) is een Nederlandse hoboïst. Hij studeerde bij Haakon Stotijn aan het Amsterdams Conservatorium en diens vader Jaap Stotijn aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Toen De Vries 22 jaar was, werd hij benoemd tot docent aan het Sweelinck Conservatorium en werd hij eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest. Na zeven jaar verliet hij het orkest om zich volledig te wijden aan zijn solocarrière. 

Hoboschool
De Vries wordt beschouwd als de leidende exponent van de Nederlandse hoboschool. Naast de moderne hobo speelde hij ook barokhobo. Diverse componisten schreven werken speciaal voor hem, waaronder Louis Andriessen, Peter Schat en Bruno Maderna. In oktober 2012 ontving De Vries de cd-box 'Han de Vries - The Radio Recordings' voor zijn zeventigste verjaardag. Dit jaar volgde de box 'Han de Vries - The almost last recordings', een bijna tweemaal zo omvangrijke box.

Benieuwd naar 'The almost last recordings'?
We mogen vijf exemplaren van de cd-box weggeven! Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Han de Vries won in het verleden de Dutch Classical Talent Award (toen nog bekend onder de naam Het Vriendenkrans Concours). In welk jaar was dat? De prijsvraag loopt t/m woensdag 1 maart 2017. 

CD-informatie 
Han de Vries: The almost last recordings
18 cd's & de dvd 'Die ellende is een goudmijn: de levenskunst van Han de vries'
Attacca 2016148

Beluister Han de Vries in actie:


De winnaars van vorige week zijn: dhr. Bendijk uit Zwolle, mevr. De Vries uit Utrecht, dhr. Mank uit Houten, mevr. Nauta uit Paterswolde en mevr. Lippits uit Kelpen-Oler. Van harte gefeliciteerd!

Doe mee & Win! Kunst

Doe mee en win!

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.