AVROTROS.nl

CD van de week: De hernieuwde versie van Mozarts 'Requiem'

Pierre-Henri Dutron durfde het aan: het einde van Mozarts onvoltooide 'Requiem' opnieuw vormgeven. René Jacobs dook samen met Dutron in het avontuur en het resultaat is een tour èn studio-opname van de zeer succesvolle nieuwe editie. We geven vijf exemplaren van de cd weg!

De Onvoltooide

1791 was een druk jaar voor Mozart. Hij werkte aan 'Die Zauberflöte', had een deadline voor 'La clemenza di Tito' en kreeg daar bovenop nog de aanvraag voor een Requiem. De rest is geschiedenis: de aanvraag werd uitgesteld, Mozart raakte oververmoeid en ging uiteindelijk dood. Het Requiem bleef onvoltooid achter. Meerde componisten waagden zich aan het einde, maar Süssmayr was uiteindelijk degene die het afmaakte. Zijn versie lag het dichtst bij Mozarts intenties en schrijfstijl.

Dutron
In 2016 benaderde de jonge Franse componist Pierre-Henri Dutron dirigent René Jacobs. Dutron had een nieuwe versie van Mozarts 'Requiem' op de planken liggen en overtuigde Jacobs deze uit te voeren. Het werd een groot succes. De cd 'Mozart Requiem' is de eerste studio-opname van het werk.

Benieuwd naar de cd? 
We mogen vijf exemplaren van de cd 'Mozart Requiem' weggeven. Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Op ons YouTube-kanaal staat een uitvoering van Mozarts 'Requiem', maar het orkest is vervangen door één enkel ander instrument. Welk instrument? De prijsvraag loopt t/m woensdag 22 november 2017.

CD-informatie
Mozart - Requiem, K 626 (Süssmayr/Dutron 2016 Completion)
Sophie Karthäuser [sopraan]
Marie-Claude Chappuis [alt]
Maximilian Schmitt [tenor]
Johannes Weisser [bas]
Rias Kammerchor
Freiburger Barockorchester o.l.v. René Jacobs
harmonia mundi HMM 902291

Bekijk de albumpresentatie van 'Mozart Requiem':


De winnaars van de cd 'La Sonate de Vinteuil' van Duo Milstein zijn: 
mevr. Savenije uit Amsterdam, mevr. Gaasenbeek uit ’s-Hertogenbosch, dhr. Elzenga uit Enschede, mevr. Bos uit Diemen en dhr. den Blanken uit Apeldoorn. Van harte gefeliciteerd!

Doe mee & Win! Kunst

Doe mee en win!

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.