AVROTROS.nl

CD van de week: The Sound of Piazzolla

Op de dubbel-cd 'The Sound of Piazzolla' staan opzwepende werken van de Argentijnse componist en vader van de tango, uitgevoerd door onder anderen Daniel Barenboim, Gidon Kremer, Martha Argerich, Alison Balsom en Philippe Jaroussky.

Astor Piazzolla
Piazzolla (1921 – 1992) was een controversiële figuur op muzikaal en politiek vlak. Zijn nieuwe tangobenadering zorgde voor een vernieuwing binnen het genre. Tot zijn bekendste werken horen onder meer 'Libertango', 'Oblivion' en 'Adiós Nonino'.

Nadia Boulanger
In de jaren ’50 ging studeerde Piazzolla met een studiebeurs van de Franse regering bij Nadia Boulanger in Parijs. Hij beschouwde haar als de beste muziekdocente ter wereld van die tijd. Bij Boulanger probeerde Piazzolla zijn tangoverleden en zijn bandoneonwerken te verbergen, denkend dat zijn bestemming in de klassieke muziek lag. Maar zij zei: "Astor, uw klassieke stukken zijn goed geschreven, maar de ware Piazzolla is hier. Laat hem nooit achter." Na deze periode volgde Piazzolla de raad van Boulanger op en keerde terug naar de tango en naar zijn instrument, de bandoneon. 

Invloedrijk
Zijn opus, met meer dan 1000 werken, een karakteristieke carrière en een onbetwiste Argentijnse smaak beïnvloeden nog steeds muzikanten van alle generaties in de hele wereld. 

CD-informatie:
The Sound of Piazzolla
O.a. Daniel Barenboim, Gidon Kremer, Mstislav Rostropovich, Martha Argerich, Alison Balsom, Emmanuel Pahud, het Alban Berg Quartet, het Artemis Quartet, de 12 cellisten van de Berlin Philharmonic en Philippe Jaroussky.
Warner Classics 0190295831899

Benieuwd naar de cd?
We mogen vijf exemplaren van de dubbel-cd met muziek van Piazzolla weggeven. Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Wat betekent Adiós Nonino, de naam van één van Piazzolla's bekendste werken? De prijsvraag loopt t/m woensdag 31 mei 2017.

Beluister een voorproefje: 'Oblivion' door Martha Argerich en Eduardo Hubert

De winnaars van de lp met 
Motetten van Bach door Collegium Vocale Gent zijn: mevr. van Hensbergen uit Dieren, mevr. Creatief uit Meppel, dhr. Tuijn uit Haarlem, mevr. Lamein uit Wildervank en dhr. van Dam uit Utrecht. Van harte gefeliciteerd!

Doe mee & Win! Kunst

Doe mee en win!

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.