AVROTROS.nl

CD-box van de week: 25 cd's voor Goede Week en Pasen

In het Christendom heet de week voor het paasfeest de Goede Week. Deze week begint met Palmpasen en eindigt met Stille Zaterdag. De vier belangrijkste dagen zijn Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag - gevolgd door Pasen zelf. Rondom deze vieringen is ontzettend veel prachtige klassieke muziek geschreven: van de 'Matthäus- en Johannes Passion' tot de mooiste Paasoratoria. De cd-box 'Passio: Music for Holy Week & Easter' brengt deze muziek samen.

Op maar liefst 25 cd's staan grootse werken van o.a. Gesualdo, Telemann, Pärt, Haydn en natuurlijk Bach, allemaal geschreven rondom het lijden en sterven van Jezus. Ook de uitvoerenden zijn divers: onder meer Cappella Artemisia, Chapelle Du Roi, Choir of King’s College, Ensemble Arte Musica en Stuttgart Kammerchor storten zich op de indrukwekkende muziek.

Benieuwd naar de cd-box?
We mogen vijf stuks van de 25 cd-box weggeven. Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Voor de rubriek Het Klassieke Hart van het NPO Radio 4-programma De Klassieken selecteerden BN’ers hun favoriete uitvoeringen van de Matthäus. Voor welke aria koos Ellie Lust? De prijsvraag loopt t/m woensdag 21 maart 2018.

Informatie over de cd-box
Passio: Music for Holy Week & Easter (25CD)
Met o.a. de ‘Matthäus-Passion’ en ‘Johannes-Passion’ van Bach, ‘Passio Domini Nostri Jesu Christi secundum Joannem’ van Pärt en de ‘Messiah’ van Händel
Door o.a. Capella Tiberina, Chamber Choir of Europe, Chapelle Du Roi, Collegium Vocale der Bach-Chores Siegen, Das kleine Konzert en Stuttgart Kammerchor
Brilliant Classics 95653

Beitske de Jong tipt: hoe geniet je optimaal van de Matthäus Passion?

De winnaars van de c
d 'Beethoven: Symphonies Nos. 5 & 7 o.l.v. Jaap van Zweden' zijn: dhr. Rijpkema uit Amsterdam, mevr. van Amerongen uit Borger, dhr. Huijboom uit Hoorn, dhr. Bosch van Drakestein uit Dongen en mevr. Mommers uit Zutphen. Van harte gefeliciteerd!

Doe mee & Win! Kunst

Doe mee en win!

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.