AVROTROS.nl

Op 23 april 2017 overleed natuur- en sterrenkundige, televisiepresentator en populair wetenschappelijk schrijver: Chriet Titulaer.

TROS Wondere Wereld
Met zijn programma ‘TROS Wondere Wereld’  bracht Chriet op een bijzondere wijze de wetenschap in de Nederlandse huiskamers en heeft daarmee velen geïnspireerd. Zo ook de Nederlandse wetenschapper Diederik Jekel en de Vlaamse wetenschapper en comedian Lieven Scheire. Zij willen in deze special over Chriet laten zien wat hij voor hen betekende, hoe men in de jaren ’80 naar de toekomst keek en hoe die toekomst zich nog verder ontwikkelt.

Een ode aan Chriet Titulaer
In deze ode aan Chriet Titulaer blikken Diederik en Lieven terug en vooruit op verschillende staaltjes technologie die door de jaren heen zijn besproken in het programma TROS Wondere Wereld. Waar leek het in de jaren ’80 naartoe te gaan, waar staan we nu en waar brengt de toekomstige technologie ons?

Samen met o.a André van Duin en André Kuipers en mensen die zich inzetten om wetenschap voor een groter publiek toegankelijk te maken, kijken we terug naar het fragment dat het meest indruk op hen heeft gemaakt. En brengen we een ode aan de meest indrukwekkende voorspellingen van Chriet Titulaer.

Stemmen op je favoriete fragment
Jij kan meebepalen welk fragment de uitzending haalt. Breng je stem uit op één van de tien fragmenten en wie weet zie je het op 27 december terug op televisie in De wondere wereld van Chriet Titulaer.

De toekomst waar Chriet het toen over had, is de tijd waarin we nu leven. Het programma geeft een mooi tijdsbeeld en doet ons beseffen in wat voor bijzondere tijd, wat voor wondere wereld, wij nu leven en we nemen alvast een kijkje in de (nabije) toekomst. 

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.