AVROTROS.nl

Ab Nieuwdorp

Ab Nieuwdorp

Naam: Ab Nieuwdorp
Geboortedatum: 27 maart 1975

Ab Nieuwdorp is een ware specialist op het gebied van klassieke muziek en is daardoor vanzelfsprekend op zijn plek bij NPO Radio 4, waar hij samen met Hans van den Boom Licht op 4 presenteerde en sinds augustus 2015 de vaste presentator is van De Klassieken is.Muziek stroomt van kindsaf aan door het bloed van de radiopresentator. “In hetzelfde jaar dat Radio 4 van start ging, begon ook mijn leven. Men zegt dat ik vanuit de box het Nieuwjaarsconcert meedirigeerde. En Beethovens Pastorale en Mozarts Ave Verum, in willekeurige volgorde.”, aldus Ab.Als jongen van 8 speelt hij al tuba en in de jaren daarna vergroot Ab zijn repertoirekennis door bij de plaatselijke muziekvereniging in diverse muziekschoolensembles te spelen.Naast de liefde voor muziek heeft hij ook een liefde voor de Engelse taal en cultuur in het algemeen. Nieuwdorp kiest daarom voor een studie Tuba aan het Koninklijk Conservatorium en Engels aan de Universiteit Utrecht. Later geeft Ab ook les aan de Universiteit van Bristol en wordt hij toegelaten tot het symfonieorkest.

Zijn Engels georiënteerde smaak heeft zich inmiddels ontplooid tot die van een klassieke omnivoor - van middeleeuwen tot minimal en Palestrina tot Pärt. Mahler, Pettersson en Bruckner.

Ab: “Er is nog zoveel te ontdekken! 
En dat ontdekken, dat verrast en overdonderd worden, is nu een mooi deel van het werk dat ik doe voor mijn 'leeftijdsgenoot' - NPO Radio 4!”


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.