AVROTROS.nl

Ali B

Ali B

Naam: Ali B
Geboortedatum: 15 oktober 1981

De Amsterdamse rapper Ali B - voluit Ali Bouali - heeft behalve muziek maken nog meer ambities. Hij toert door het land met zijn theatervoorstellingen en presenteert sinds 2011 verschillende programma’s voor AVROTROS. In zijn eerste tv-programma Ali B op Volle Toeren bezoekt Ali met een collega-rapper (o.a. Kempi, Sticks, Yes-R, Fresku, Winne en Dio) een golden oldie (o.a. Lenny Kuhr, Henny Vrienten, Willeke Alberti, Liesbeth List en Stef Bos).

De artiesten maken een nieuw nummer, geïnspireerd op elkaars grootste hit. Met het programma slaat Ali een brug tussen culturen en generaties. Het programma ontvangt een eervolle vermelding van de Nipkow Schijf en het format is ondertussen aan tien landen verkocht.
In 2012 volgt een tweede seizoen. Door het succes is ABOVT dat jaar een van de 3 overgebleven genomineerden voor de Gouden TelevizierRing. De prestigieuze televisieprijs gaat echter naar een ander programma, maar Ali B wint wel de Zilveren Televisiester 2012.

Ali maakt in 2013 een derde seizoen van ABOVT en in 2014 is hij voor het eerst te zien in het programma Ali B en de 40 wensen, waarin hij lang gekoesterde wensen van bejaarden uit laat komen. Dat jaar verschijnt ook zijn nieuwe programma op tv, Ali B en de Muziekkaravaan, dat speciaal is opgenomen in de Marokkaanse Koningsstad Fèz. De rapper ontvangt hierin, samen met zijn muzikale vriend Brownie Dutch, iedere aflevering een bijzondere Nederlandse artiest in een sprookjesachtige villa, met wie ze binnen een paar dagen een nieuw, persoonlijk lied maken. In 2015 is het vierde seizoen van Ali B op Volle Toeren uitgezonden bij AVROTROS. In 2016 keert Ali B op Volle Toeren terug met (inter)nationale artiesten.


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.