AVROTROS.nl

Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt

Naam: Annemieke Schollaardt
Geboortedatum: 03 mei 1979

De avontuurlijke Annemieke woont na haar studie een aantal jaar op het zonnige eiland Curaçao, waar ze voor het eerst te maken krijgt met radio maken. Ze leent haar stem aan diverse commercials en speelt opmerkelijke typetjes in filmpjes, waardoor ze terecht komt bij het pas opgerichte radiostation Dolfijn FM. Daarna stroomt Annemieke door naar een middagprogramma, TROS Paradise. Ze verzorgt tevens de presentatie van de Curaçaose versies van Idols en Te Land, Ter Zee En In De Lucht.

Terug in Nederland maakt ze vanaf 2006 een radioprogramma voor 3FM en de Wereldomroep en start ze als invaller bij TROS Radio. Annemiekes talent voor radiomaken blijft in Nederland niet onopgemerkt. In 2007 wint ze de Radiobitches Award voor aanstormend talent en in 2008 en 2009 de prijs voor beste DJ/Presentatrice. Op 1 december 2011 wint Annemieke tijdens De Gouden RadioRing ook de Zilveren Radioster (vrouw) voor beste radiopresentatrice. Zij had een druk weekend met de radioprogramma's Annemieke hier en Annemieke op radio NPO 3FM.

In 2016 was Annemieke een van de deelnemers van Wie is de Mol?

In 2017 maakt Annemieke na 11 jaar de overstap van 3FM naar Radio 2. Je hoort haar elke doordeweekse middag van 14.00 tot 16.00 uur op NPO Radio 2 met Annemiekes A-Lijst! Een programma waarin muziek centraal staat en luisteraars nummers aan kunnen vragen.


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.