AVROTROS.nl

Anniko van Santen

Anniko van Santen

Naam: Anniko van Santen
Geboortedatum: 18 april 1971

Anniko van Santen werkt na haar studie psychologie enige tijd bij de lokale omroep, wanneer RTL Veronique, de eerste Nederlandse commerciële tv-zender, haar in 1989 benadert om omroepster te worden. Ze stroomt door als presentatrice van programma’s als RTL-Matinée en VillaLux en presenteert ook het kinderprogramma Telekids.  

In 2000 maakt Anniko de overstap naar de publieke omroep. Voor de TROS maakte zij ondermeer de programma’s ‘Het Wereld Natuur Nieuws’, ‘Anniko's Wilde Wereldreizen’ en ‘Ranger Report’. Vanaf 2002 vervolgt ze haar tv-carrière bij de AVRO waar ze meer programma's over dieren en natuur presenteert, zoals ‘Alle Dieren Tellen Mee’, ‘AVRO Dierenpark’ en ‘Anniko's Wilde Wereldreizen’.  

Sinds 2005 presenteert Anniko samen met Frits Sissing Opsporing Verzocht. Inmiddels is zij eindredacteur van het programma en presenteert ze het solo. Anniko: “Het samenwerken met politie en Justitie vind ik erg bijzonder, je maakt iets dat draait op elkaars expertise. We willen graag betrouwbare televisie maken die mensen raakt, dan pas vertrouwen kijkers je hun tips toe. Opsporing Verzocht is een instituut, ik ben iedere keer weer trots als er bijvoorbeeld in de krant staat dat wij hebben meegeholpen bij het oplossen van een zaak. Het inspirerende aan het programma is dat het niet focust op de ellende, maar op wat we er met z’n allen aan kunnen doen.”  

In 2012 had Anniko van Santen bovendien een gastrol in de populaire politieserie Flikken Maastricht, waarin zij zichzelf speelde als presentatrice van Opsporing Verzocht.  


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.