AVROTROS.nl

Antoinette Hertsenberg

Antoinette Hertsenberg

Naam: Antoinette Hertsenberg
Geboortedatum: 28 december 1964

Antoinette Hertsenberg volgde een opleiding bij het Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs en aansluitend diverse vakopleidingen op het gebied van communicatie en PR. Haar loopbaan start met een aantal PR-functies bij diverse non-profit organisaties en bij een ziekenhuis. In 1992 wordt ze projectleider en perswoordvoerder bij de Nederlandse Vereniging ter Bescherming van Dieren (Dierenbescherming). Twee jaar later begint Hertsenberg haar televisiecarrière als ze gevraagd wordt om de presentatie en eindredactie van de nieuw op te zetten consumentenrubriek Radar op zich te nemen. Het programma wordt een succes en trekt op de maandagavond regelmatig meer dan 2 miljoen kijkers.  

Van 2000 tot oktober 2016 was Hertsenberg ook als anchor te zien in het programma Opgelicht?!. Dit programma weet op dinsdagavond eveneens een miljoenenpubliek te boeien. De afgelopen jaren presenteerde Antoinette tussendoor regelmatig de actualiteitenrubriek ‘Twee Vandaag’, was ze een van de presentatoren van het avondprogramma ‘Studio 2’ en verzorgde ze de eindredactie van het discussieprogramma ‘Oh Oh Den Haag’, dat ze bovendien samen met Harm Edens presenteerde.

Sinds oktober 2016 presenteert Antoinette Zorg.nu 

Het vaktijdschrift Villamedia magazine riep Antoinette Hertsenberg in 2009 uit tot Journalist van het Jaar. De presentatrice dankt die uitverkiezing aan de berichtgeving in Radar over de kredietcrisis en in het bijzonder over de DSB Bank. Onder leiding van Hertsenberg heeft het programma een journalistieke topprestatie geleverd door consequent, zorgvuldig en langdurig de gevolgen in kaart te brengen van de handelswijze van de DSB Bank. Daarbij maakt het programma maximaal gebruik van de hulp van kijkers en bezoekers van de website. 


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.