AVROTROS.nl

Art Rooijakkers

Art Rooijakkers

Naam: Art Rooijakkers
Geboortedatum: 28 augustus 1976

Art Rooijakkers gaat na zijn studie journalistiek in Tilburg aan de slag als verslaggever bij actualiteitenprogramma NOVA en vervolgens bij de Amsterdamse stadszender AT5. In de jaren daarna werkt Art voor NET 5 als eindredacteur, maar ook presenteert hij voor deze commerciële zender diverse programma’s.  

In 2011 doet hij mee aan Wie is de Mol?, het avonturenprogramma van de AVRO. Art is de winnaar van de serie. Datzelfde jaar tekent hij een contract bij de omroep, waar hij sindsdien diverse programma’s presenteert als Zóóó Moslim, Zóóó Crisis, Zóóó Oranje, Mag ik u kussen?, Cash op Zolder, Lola zoekt Brood, Edwin zoekt Fortuyn, Fort Boyard, Operatie NL Fit en Sta op Tegen Kanker. Vanaf 2012 is Art presentator van Wie is de Mol?.

In 2013 wordt dit populaire programma voor de zevende maal genomineerd voor De Gouden TelevizierRing, de belangrijkste Nederlandse tv-prijs. Bovendien wordt Art als tv-presentator dat jaar zelf ook genomineerd voor de Zilveren Televisiester. Deze laatste prijs gaat naar een andere presentator, maar het dak van Carré gaat eraf wanneer Wie is de Mol? na jaren eindelijk de felbegeerde Gouden TelevizierRing wint en Art deze in ontvangst mag nemen.  

Het jaar 2014 is opnieuw een druk werkjaar voor hem en presenteert hij ondermeer de programma’s Wie is de Mol?, Bureau Rooijakkers & Verster (samen met Lauren Verster), Nederland van Alleman, Wie is de Mol? Junior, PopCafé, Amsterdam Gay Pride – Canal Parade en Cash op Zolder. In 2015 presenteert Art wederom Wie is de Mol en doet hij het TV-onderzoek tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Tevens presenteerde hij na het gala de nabeschouwing. Ook is hij in 2015 te zien in Bloed, zweet en aria's.   


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.