AVROTROS.nl

Cornald Maas

Cornald Maas

Naam: Cornald Maas
Geboortedatum: 21 juli 1962

Cornald Maas is journalist, schrijver en televisiepresentator. Hij groeit op in Bergen op Zoom en studeert Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na zijn studie gaat hij als journalist aan de slag bij onder meer Elsevier, Volkskrant, en LINDA. Magazine. Hij is columnist bij Avrobode en publiceerde gedurende de jaren diverse boeken als Op de helft, Bespiegelingen van (bijna)veertigers, Engelen zijn in de mode, TV.NL, Hoe de televisie mijn leven veranderde, het kinderprentenboek Muizemans, Roem in Nederland, Verlies, Gesprekken met nabestaanden over hun dierbare overledenen en Duizend vragen heb ik over de dood.

Naast het schrijven werkt hij achter de schermen als (eind)redacteur bij onder meer de tv-programma’s De Schreeuw van de Leeuw, Sonja op zaterdag en De Plantage.    

Bij AVROTROS was Cornald van 2008 t/m 2015 het vaste gezicht van het kunst- en cultuur-programma Opium, dat iedere donderdag live vanuit VondelCS in Amsterdam werd uitgezonden. In 2014 presenteerde Maas voor de omroep de realityserie Bloed, zweet en blaren.

Op Terschelling ontvangt Cornald tijdens het Oerol-festival BN'ers die voorstellingen bezoeken en bij hem komen vertellen wat ze daarvan vonden.

In december 2016 / januari 2017 vertelden cabaretiers Karin Bloemen, Richard Groenendijk, Alex Klaasen, Martine Sandifort en Lenette van Dongen over hun fascinatie voor Toon Hermans in een persoonlijk gesprek met Cornald Maas in de serie 100 jaar Toon Hermans.

Eén van Cornald's grote liefdes is het Eurovisie Songfestival. Sinds 2004 verzorgt hij het commentaar tijdens de finales van het Europese liedjesfestijn, eerst alleen, later samen met Daniël Dekker en in 2014 en 2015 en 2016 met Jan Smit.  

Voor een gloednieuw seizoen van Volle Zalen heeft Cornald zes iconen uit de Nederlandse podiumkunsten gevolgd. Op 31 oktober 2017 trapt hij af met de eerste aflevering, die Hans van Manen in het licht zet.  


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.