AVROTROS.nl

Jaap Jongbloed

Jaap Jongbloed

Naam: Jaap Jongbloed
Geboortedatum: 23 april 1955

Jaap Jongbloed groeit op in Den Helder en studeert rechten aan de VU in Amsterdam. Na een korte periode als bedrijfsjurist verlegt hij zijn koers naar de tv-journalistiek. In 1980 neemt Wibo van de Linde hem aan als verslaggever. Jaap presenteert vervolgens diverse tv-programma’s en maakt documentaires en specials. Eind jaren ’80 vormt hij een succesvol duo met Astrid Joosten met de talkshow Jongbloed & Joosten.

Voor de TROS maakte Jaap diverse documentaires en specials, onder meer over Saoedi-Arabië, Polen, Pakistan, Afghaanse vluchtelingen en de ramp met de Herald of Free Enterprise. Verder was er een veelbesproken interview met Lech Walesa en reportages over het werk van het Liliane Fonds, waarvan Jaap ambassadeur is.

Inmiddels behoort Jaap Jongbloed tot de gezichtsbepalende presentatoren van AVROTROS. Vele jaren was hij presentator en eindredacteur van het programma Vermist. Ook presenteerde Jaapin 2015 het programma De Nationale Misdaadmeter. Een programma dat ingaat op verschillende soorten misdaad en wat het betekent voor het gevoel en de veiligheid van Nederlanders.

Naast deze programma's is de presentator ook te zien met het programma Het Mooiste Meisje van de Klas. En vervangt hij sinds 2016 Antoinette Hertsenberg met het programma Opgelicht?!


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.