AVROTROS.nl

Jan Mom

Jan Mom

Naam: Jan Mom
Geboortedatum:

Jan Mom is iedere maandagavond te horen als presentator van Opium op NPO Radio 4. Daarnaast is hij ook presentator van Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Hij studeerde aan de School voor Journalistiek. De afgelopen jaren vervulde hij voor de AVRO de rol van anchor van actualiteiten- en cultuurprogramma’s op Radio 1. Daarvoor was hij onder meer adjunct hoofdredacteur van NOS Nieuws en eindredacteur bij RTL Nieuws.

Mom start in 1976 als verslaggever voor regionale kranten. Hij komt via STAD Radio Amsterdam in 1988 bij de VARA terecht als verslaggever/presentator van actualiteiten- en cultuurprogramma’s op Radio 1 en 2. Hij werkte daarnaast als freelance verslaggever en presentator voor de KRO, NOS, Teleac, NCRV, Radio West , RTV Noord Holland en Talkradio. In 1996 kreeg hij het verzoek om Veronica's Nieuwslijn op te zetten. Een jaar later vervolgde hij zijn loopbaan als eindredacteur bij RTL Nieuws en in 2002 als adjunct hoofdredacteur van NOS Nieuws. 


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.