AVROTROS.nl

Naomi van As

Naomi van As

Naam: Naomi van As
Geboortedatum: 26 juli 1983

Naomi van As is geboren en getogen in Den Haag. Na te zijn overgekomen van hockeyclub HDM speelt Naomi sinds het seizoen 2001-2002 in de hoofdmacht van de Haagse hockeyclub Klein Zwitserland. In 2010 maakt ze de overstap naar Laren. Naast haar hockeycarrière volgt Naomi de HBO-studie Mondhygiëne. Verder heeft zij buiten het hockey een grote passie voor mode en kleding. Samen met de hockeysters Sophie Polkamp en Ellen Hoog heeft zij ideeën en plannen om een eigen modelijn op te zetten, voorlopig onder de werknaam ‘NEP’.

Hockeyster Naomi van As maakt in 2003 haar debuut voor Oranje. Als speelster wordt ze met name gekenmerkt door haar wendbaarheid gekoppeld aan een fijne techniek. In 2008 behaalt Naomi op de Spelen in Peking al het hoogst haalbare voor iedere sporter, een gouden medaille iets wat ze op de Olympische Spelen van Londen zou herhalen. Individueel werd Naomi in het jaar 2009 uitgeroepen tot Beste Hockeyster van de Wereld. In 2014 wint ze met het Nederlands damesteam het WK hockey in Den Haag. Naast haar sportcarrière presenteert ze bij AVROTROS het programma Zappsport en eerder Zappsport The Battle, samen met Ron Boszhard.


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.