Rembrandt portretteerde zichzelf uitzonderlijk vaak, wel zo’n 100 keer. Waarom deed 'ie dat eigenlijk en hoe kreeg hij dat technisch voor elkaar? 

Six over Rembrandt zie je van 9 t/m 13 oktober iedere dag om 22:30/22:45 uur op NPO 2. 

Keizerlijk

In de eerste aflevering geeft Jan Six antwoord op bovenstaande vragen en laat een aantal van zijn favoriete zelfportretten zien, zoals die in de New Yorkse Frick Collection. Hier beeldt Rembrandt zichzelf bijna keizerlijk af. In de National Gallery in Washington hangt een zelfportret met volgens Six ‘misschien wel het mooiste glimmertje ooit in een blik geschilderd’.

Six over Rembrandt

Precies 350 jaar geleden stierf de beroemdste Hollandse Meester ooit, Rembrandt van Rijn. In het Rembrandtjaar laat Rembrandtkenner Jan Six ons met een andere blik kijken naar het imposante oeuvre van een van de meest belangrijke schilders ter wereld. Dit is de tweede reek van Six over Rembrandt. 

Imposant oeuvre

In iedere aflevering staat een nieuw thema centraal, zoals Rembrandts meest indrukwekkende zelfportretten. Ook bezoekt Jan een Engelse Lord die in zijn statige landhuis een mysterieus portret van Rembrandts hand aan de muur heeft hangen. In vijf korte afleveringen deelt Six ook dit keer zijn unieke kijk op het imposante oeuvre van de veelzijdige Rembrandt.

Deel dit artikel