Dionne Slagter, Jade Olieberg, Rogier Dorsman en Son Mieux zijn te gast bij Splinter. Ze praten met Splinter over hun drijfveren, uitdagingen en eventuele obstakels die nog overwonnen moeten worden.

Dionne Slagter

Youtuber Dionne Slagter, OnneDi, deelt haar fascinatie voor mysterieuze moordzaken met haar honderdduizenden volgers. Dat doet ze in haar populaire podcast Moordcast en in haar video's Misdaad en Make up op Youtube. Omdat ze zo veel (jonge) fans heeft is ze zich bewust van haar voorbeeldfunctie en deelt ze ook veel persoonlijke struikelmomenten op haar platforms.

Jade Olieberg

Actrice Jade Olieberg, nu te zien in de bioscoopfilm Anne+, duikt helemaal in een karakter ter voorbereiding op een rol. Ze speelde Laura H in het gelijknamige toneelstuk. Daarvoor sprak ze met Laura H. en kreeg les in Islamitische gebruiken. Ze ging zelfs undercover bij Scientology voor haar rol in Netflixserie Ares.

Jade_olieberg-1616675751.jpg
 Jade Olieberg
Jade_olieberg-1616675751.jpg

Rogier Dorsman

De blinde zwemmer Rogier Dorsman won 3 gouden plakken tijdens de Paralympische Spelen. In de aanloop naar de Spelen werd hij door een Poolse tegenstander beticht van fraude, hij zou niet blind genoeg zijn. De beschuldiging werd weerlegd door onafhankelijke artsen, maar het heeft Rogier wel geraakt.

 

Muziek van Son Mieux 

Son Mieux speelt hun nieuwe single! Op de bank zit leadzanger Camiel Meiresonne die is opgegroeid in de muziek. Op zijn 12e trad hij al op met zijn band All missing pieces bij DWDD. Hij vertelt over zijn leven als jonge jongen in de volwassen muziekwereld. Over de verleidingen en verwachtingen. 

Kunst, cultuur, politiek en media

Splinter Chabot ontvangt in zijn wekelijkse talkshow SPLNTR! jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. Met open vizier gaat Splinter op zoek naar bijzondere verhalen en kleurrijke anekdotes. Geen taboes, alles is bespreekbaar, nooit voor de hand liggend en vaak verrassend. Dat is SPLNTR!.

SPLNTR! zie je zondagavond om 22.30 uur op NPO 3.

SPLNTR! terugkijken

Deel dit artikel