Zonder taboes én feestelijk het weekend afsluiten! Splinter Chabot spreekt elk weekend met een aantal diverse en inspirerende gasten. Dit weekend ontving hij Lakshmi. Als tiener was ze rebels: drank, drugs en foute vrienden, ze heeft het allemaal meegemaakt. Muziek bleek haar redding.

Een moeilijke jeugd

‘’Ik ben heel onrustig geweest’’. Lakshmi is opgegroeid in een klein dorp en dat vond ze benauwend. Ze werd veel gepest omdat ze in alle fronten anders was. Ze had geen Nederlands uiterlijk, ze is vegetarisch opgevoed en ze was klein, waardoor ze een makkelijke prooi was. Uiteindelijk sloeg dat om in woede en besluit ze om op haar veertiende van huis weg te lopen. Ondanks dat haar ouders enorm lief zijn, snakte Lakshmi naar vrijheid en onafhankelijkheid.

De Nijmeegse kraakpanden

Lakshmi begint te glunderen wanneer Splinter begint over haar periode in de Nijmeegse kraakpanden, waar ze terechtkwam nadat ze weg was gelopen. ‘’Ik heb daar alles gedaan wat God verboden heeft.’’ zegt ze. Ze gebruikt verschillende drugs zoals cocaïne, speed, XTC en MDMA. Toch is ze blij dat ze het heeft gedaan want op haar achttiende stopt ze met alles. Ook haar ouders hadden door dat ze met streng zijn het extreme gedrag van Lakshmi vooral verder zouden uitlokken, dus lieten ze haar met rust. Dit heeft enorm geholpen volgens Lakshmi. 

blockquote
Ik heb daar alles gedaan wat God verboden heeft.
Lakshmi over haar periode in de Nijmeegse kraakpanden.

Contrast

De omschrijving van de jongere versie van haarzelf staat in contrast met wie Lakshmi nu is, merkt Splinter op. Met haar muziek kan ze zich uiten over haar gevoelens van vroeger en in haar nieuwe show komt er met elk nummer een ander thema voorbij. Ook is ze druk bezig met het schrijven van nieuwe voorstellingen en een album. Kortom, we gaan nog genoeg van Lakshmi zien in de toekomst! Voor nu kregen we alvast een exclusief voorproefje...

SPLNTR! zie je elke zondag om 21.45 uur op NPO 3. 

Kijk alles van SPLNTR! terug op NPO Start!

Deel dit artikel