Splinter Chabot spreekt voor zijn talkshow SPLNTR! met kickbokser Levi Rigters over wat zijn motivatie is en wat het kickboksen voor Levi betekent. Benieuwd naar het hele interview met Levi? Je ziet het hier!

Onzeker, iets te dik, gescheiden ouders en ruzie thuis

Levi is geboren en getogen in Abcoude waar hij als kleine jongen op voetbal zit. In de puberteit stopt hij hiermee als hij niet meer vooruit te branden is. Levi was een onzekere puber, volgens hemzelf iets te dik, zijn ouders waren gescheiden en er was vaak ruzie thuis. 

Meegesleurd naar de sportschool

Hij brengt zijn tijd voornamelijk door op de bank, tot zijn broer Thomas hem op een dag meeneemt naar de sportschool waar hij getraind wordt door Jamal Karrouche ‘Ik weet nog dat ik niet één push-up kon doen.’’. De trainer ziet echter gelijk dat Levi talent heeft en ook Levi zelf is om. Vanaf dat moment traint hij steeds vaker en na een jaar mag hij zelfs al zijn eerste wedstrijd vechten. Het gaat hem makkelijk af en hij geniet op volle teugen. 

blockquote
Ik weet nog dat ik niet één push-up kon doen.
Levi over zijn eerste ervaring met kickboxen.

Kickboxen was voor hem een manier om even aan alles te ontsnappen. Maar ook thuis ging het een stuk beter nu hij een uitlaatklep had.

Aanstormend wereldkampioen

Tien jaar later behoort hij tot de top van Nederland en afgelopen januari stond hij zelfs onverwacht in een viermanstoernooi met onder andere Rico Verhoeven, de King of Kickboxing! Volgens Verhoeven heeft Levi het volledig in zich om ooit wereldkampioen te worden.

Is de ring heilige grond voor Levi en hoe kijkt zijn moeder tegen zijn beroep aan? Splinter bezoekt dé plek waar aanstormend talent Levi misschien wel het allerliefste is: de ring. Het hele interview kijk je bovenaan deze pagina.

SPLNTR! zie je elke zondag om 21.45 uur op NPO 3. Je kunt het ook terugkijken via NPO Start.

Deel dit artikel