Een jaar geleden stond modeontwerpster Lieselot Elzinga op de London Fashion week en twee maanden later werd ze wereldberoemd toen zangeres Adele een jurk van haar droeg. Ze deelt haar verhaal bij SPLNTR!

De Lieselot-formule

‘’Ik zie er misschien kleurrijk uit, maar zij kan er ook wat van!’’. Splinter kon Lieselot Elzinga op geen betere manier introduceren. Met een vader als muzikant, een moeder als kunstschilder, een flinke dosis aan punk, een vleugje Blondie en een topping Andy Warhol kun je wel redelijk omschrijven hoe Lieselot in elkaar steekt. De modeontwerpster brak vrijwel meteen na haar studie internationaal door.

Internationaal Doorbreken

Vorig jaar stonden Lieselot en Miro, met wie ze haar kledingmerk heeft opgericht, op de London Fashion Week. Dat was al een enorme mijlpaal, maar hun doorbraak werd twee maanden later definitief. Niemand minder dan wereldberoemde zangeres Adele droeg een jurk van Elzinga op een van haar Instagram posts.

Lieselot geloofde het eerst niet en dacht zelfs dat het misschien de zus van Adele kon zijn, maar niets was minder waar. Toevallig was het namelijk de foto waarin de zangeres liet zien dat ze enorm was afgevallen, waardoor ze vrijwel onherkenbaar was. De foto ging de wereld over, en zo ook de jurk van Elzinga.

Fashion Week Amsterdam

Hierna ging het hard. Lieselot mocht de Fashion Week Amsterdam openen en dat deed ze op een bijzondere manier. Waarbij men normaal denkt aan de standaard catwalk bij een modeshow besloot Lieselot dat het leuker zou zijn als de modellen konden optreden, konden dansen en vooral lekker veel konden bewegen. Ze is zelf bassist en merkt dat je bij muziekoptredens het beste samen kan werken met het publiek om er een onvergetelijke avond van te maken. Dat wilde ze ook bereiken met de modeshow. 

SPLNTR-S1E4-Lieselot2.jpg
Splinter spreekt met Lieselot over haar kledingmerk.
SPLNTR-S1E4-Lieselot2.jpg

Eurovisie Songfestival 2021

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Lieselot. Ze maakte namelijk bij SPLNTR! bekend dat ze outfits mag gaan ontwerpen voor het Eurovisie Songfestival 2021! Ze mocht nog niet bekend maken voor wie ze dat gaat doen, maar ze vindt het een enorme eer.

SPLNTR! zie je elke zondag om 21.45 uur op NPO 3. 

Kijk alles van SPLNTR! terug op NPO Start!

Deel dit artikel