Zonder taboes én feestelijk het weekend afsluiten! Splinter Chabot gaat met een grote diversiteit aan gasten in gesprek over hun passies, drijfveren en struikelblokken. SPLNTR! is een podium voor jonge en talentvolle makers. Kortom; een shotje inspiratie voor het slapengaan! Dit weekend was Dion van Rijt te gast om te praten over zijn carrière in illusionisme!

Wat is het verschil tussen een illusionist en een goochelaar? En hoe voelt het om met je passie de wereld af te reizen? Deze week gaat Splinter in gesprek met Dion van Rijt om antwoord te krijgen op zijn vragen. De jonge illusionist behoorde op zijn zestiende al tot de top drie van de wereld. Hij straalt een en al magie uit!

De eerste goocheltruc

Het begon allemaal toen Dion zes jaar oud was en zijn moeder hem een goocheldoos van de speelgoedwinkel gaf. De eerste truc die hij leerde was het laten verdwijnen van een balletje en dat vond hij waanzinnig.

blockquote
Ik kreeg het gevoel dat ik kon toveren.
Dion vertelt over zijn eerste truc.

Acht jaar oud en kampioen

Vervolgens deed Dion mee aan verschillende kampioenschappen en won zijn eerste al op achtjarige leeftijd. De erkenning die hij daarmee kreeg was een enorme motivatie om door te gaan met zijn passie. Op de middelbare school kroop Dion echter wat meer in zijn schulp. Gelukkig leed zijn carrière daar niet onder. Integendeel, hij reisde de wereld af, verscheen op televisie en werd regelmatig voor gala’s gevraagd.

Een assistente in het nauw

Ook liet Dion een wel heel gevaarlijke truc zien bij deze uitzending van SPLNTR!

Illusionist Dion laat zijn assistente verdwijnen

Benieuwd naar de rest van Dion’s verhaal? Kijk dan het volledige interview bovenaan dit artikel. De hele aflevering terugkijken? Dat doe je hier: NPO Start

SPLNTR! zie je elke zondag om 21.45 uur op NPO 3. 

Kijk de eerste aflevering terug op NPO Start!

Deel dit artikel