Ieder weekend spreekt Splinter Chabot met bijzondere gasten bij SPLNTR! Deze keer ontvangt hij Boris Escobar, oftewel Miss Envy Peru! Vorig jaar won de spraakmakende drag queen de allereerste Drag Race Holland. Nu is Envy te gast om het bijzondere verhaal te delen.

Boris of Miss Envy Peru?

Splinter ontmoet Boris bij de make-up tafel en valt meteen met de deur in huis. ‘’Spreek ik je nou aan als Boris of als Miss Envy Peru?’. Het maakt Boris niet zo veel uit, maar als hij Miss Envy Peru is dan wil hij wel het liefst aangesproken worden met ‘zij’. Boris stelt splinter echter gerust en zegt dat hij waarschijnlijk automatisch zal omschakelen wanneer hij klaar is met zijn transformatie.

Drag Race Holland

Boris is niet je alledaagse Drag Queen, hij won namelijk als Miss Envy Peru de allereerste Drag Race Holland. Dat is voor hem een grote eer, al helemaal omdat hij de eerste Latijns-Amerikaanse was die dat deed. Hij legt uit dat in er Latijns-Amerika nog een behoorlijke taboe rust op het zijn wie je wilt zijn. Boris hoopt dat het onderwerp door zijn winst bespreekbaar wordt.

SPLNTR-S1E4-Missenvyperu2.jpg
Miss Envy Peru midden in haar transformatie
SPLNTR-S1E4-Missenvyperu2.jpg

Een complete transformatie

De eerste stap in de transformatie van Boris naar Miss Envy Peru is dat Boris zijn baard eraf scheert. Wanneer Splinter vraagt wat er van Boris over zal blijven, verzekert hij hem dat Miss Envy Peru een compleet ander persoon is, en dat vindt hij geweldig: ‘’Door Envy heb ik geleerd minder verlegen te zijn’’.

Hij vond de drag-scene in het begin echter overweldigend, waardoor het even duurde voordat hij er zich mee wilde associëren: ‘’Ik kom uit een macho-cultuur, dus alles wat gay of queer is wordt als een zwakte gezien.’’ Boris wilde niet zwak overkomen, dus zette hij zich vooral af tegen alles wat queer was.

blockquote
Ik kom uit een macho
-cultuur, dus alles wat gay of queer is wordt als een zwakte gezien
Boris over waarom hij het moeilijk had als tiener.

Uit de kast komen

Ook was uit de kast komen moeilijk voor Boris. Hij was dertien toen hij erachter kwam dat hij op mannen viel, maar kwam pas uit de kast toen hij 21 was. Als Splinter vraagt waarom het zo lang duurde, legt Boris uit dat zijn middelbare school een onveilige en homofobe omgeving was.

Gelukkig heeft hij altijd al een sterke huid gehad en gelooft hij er sterk in dat alles wat hij mee heeft gemaakt in het verleden hem zal helpen in de toekomst. Ook geeft de jongere generatie hem hoop omdat hij merkt dat de taboes bij hen langzaamaan verdwijnen.

Bekijk de volledige video bovenaan dit artikel waarin Boris transformeert in de prachtige Miss Envy Peru.

SPLNTR! zie je elke zondag om 21.45 uur op NPO 3. 

Kijk alles van SPLNTR! terug op NPO Start!

Deel dit artikel